Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Nemme Pandekager

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

12. marts 2018
Denne pandekageopskrift er de første pandekager jeg prøvede at lave i folkeskolen. Opskriften er fra starten af 90'erne, men har jeg gemt den, da den stadig fungerer.

Opskrift på nemme pandekager

Denne pandekageopskrift er de første pandekager jeg prøvede at lave i folkeskolen.

Opskriften er fra starten af 90’erne, men har jeg gemt den, da den stadig fungerer.

Redaktion: Se vores lækre pandekager uden sukker her.


Antal: 12 Portioner

Nemme Pandekager

Denne pandekageopskrift er de første pandekager jeg prøvede at lave i folkeskolen. Opskriften er fra starten af 90'erne, men har jeg gemt den, da den stadig fungerer.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Brunch, Morgenmad
Køkken: Dansk
Keyword: Pandekager
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 160 gram Hvedemel
  • 4 deciliter Mælk
  • 2 stk. Æg
  • 2 knivspids Salt
  • 40 gram Smør

Sådan gør du

  • Start med at tænde for din stegepande, på middelhøj varme. Der bliver altid talt om at den første pandekager aldrig bliver god. Det er en myte, det handler om at panden skal være varm når du går i gang.
    Find en kande/stor deciliterskål med hank (med plads til en liter) til at blande ingredienserne i.
    Pisk melet og mælken og sørg for at alle klumper er pisket ud.
    Pisk æg og saltet i.
    Smelt halvdelen af smørret og vend det i dejen.
    Smelt en smule smør på panden og hæld 1-1,5 dl. dej på panden (afhængig af pandens størrelse og hvor tykke du ønsker dem).
    Bag pandekagen og når dejen begynder at boble (have lufthuller) er den klar til at blive vendt.
    Fortsæt med at bage pandekagerne på den måde og server med vaniljeis, bær, sirup eller sukker.