Nem citrontærte

Nem citrontærte

30 min
20 min
4  Portioner
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
✅En dejlig nem 🍰🍋🥧citrontærte helt uden mørdej. ✅Bunden er erstattet med en nem digestive kiksebund og ved hjælp af kondenseret mælk behøver man ikke engang at tænde for komfuret for at lave denne lækre tærte.

Jeg serverede den for mine gæster nytårsaften og den var et kæmpe hit.

Om opskriften
Beskrivelse

En dejlig nem citrontærte helt uden mørdej. Bunden er erstattet med en nem digestive kiksebund og ved hjælp af kondenseret mælk behøver man ikke engang at tænde for komfuret for at lave denne lækre tærte.

Jeg serverede den for mine gæster nytårsaften og den var et kæmpe hit.

Ingredienser
Tærtebund
175 g Digestive kiks
100 g Smør
Tærtefyld
1 ds Kondenseret mælk
1 Citronskal (Fra 1 hel økologisk citron )
2 Citronsaft (Saften fra 2 citroner)
4 Æg (Både blommer og hvider skal bruges. Dog kun 2 blommer)
4 æggehvider
100 g Sukker
Vejledning

Tærtebund

Læg dine kiks i en pose, som lukkes tæt. Slå posen ned i en bordplade et par gange og knus evt. resten af kiksene med fingrene. Alternativt, så kom dem i en foodprocessor og hak dem fine.

Smelt smørret og bland det sammen med kiksene. Det giver en fint kiksebund, der skal presses ned i 4 små tærteforme.

 

Tærtefyld

Slå æggene ud og del dem i blommer og hvider i to forskellige skåle. Hviderne skal bruges til marengs, mens de to blommer skal i fyldet. De to resterende blommer skal "bare" tilbage i køleskabet og bruges til noget andet. Det kunne f.eks. være salttørrede æggeblommer eller til en hjemmerørt sauce bearnaise.

Riv skallen af en citron med et rivejern. Pas pĂĄ ikke at fĂĄ det hvide med, det smager bittert.

Pres saften ud af 2 citroner.

Kom æggeblommerne, citronsaften, citronskallen og 1 dåse kondenseret mælk mælk i en stor skål og pisk det godt sammen - gerne med et piskeris.

Hæld massen ned i kiksebundene og bag det i ovnen i 15-20 min. ved 180 grader almindelig ovn.

 

Marengs

Pisk æg og sukker sammen i en røreskål. Det kan let tage 5-10 minutter, så det er passende at gøre mens tærterne er i ovnen.

NĂĄr det er blevet sejt og skinnende, sĂĄ er den pisket klar.

Hæld massen i en sprøjtepose med et tyl efter eget valg.

 

Samling af kagen

Tag tærterne ud af ovnen skru den ned til 150 grader (evt. med åben låge i et par minutter, så går det hurtigere).

Sprøjt din marengs i mønster efter eget valg ovenpå.

Sæt dem tilbage i ovnen ved 150 grader i cirka 10 minutter - marengsen skal dog nå at blive lidt gylden.

Lad dem køle lidt af før servering og brænd evt. en smule på din marengs med en gasbrænder hvis du synes at den godt kan bruge lidt mere farve.

Nem citrontærte

Nem citrontærte

Kilde

Kagen er meget inspireret af den her opskrift.

Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier