Napoleonshatte

Napoleonshatte

1 t, 10 min
9 min
16  stk.
Profile picture for user MickiCheng
MickiCheng
Amatør
✅Jeg ELSKER de klassiske kager, og denne er ingen undtagelse!! 👏🏼👏🏼 Det fortjener faktisk sin egen lille joke; Hvilken hat kan man rent faktisk spise?! NAPOLEONSHAT 🤣🤣 Og her er min version af den lækre klassiker med mørdejsbund, kransekagefyld og dejlig chokolade i bunden!! Haps haps!! 🤤🤤
Om opskriften
Beskrivelse

UUUMS!! SE LIGE!! Er de ikke blevet fine?!

Jeg ELSKER de klassiske kager, og denne er ingen undtagelse!!

Det fortjener faktisk sin egen lille joke; Hvilken hat kan man rent faktisk spise?! NAPOLEONSHAT

Og her er min version af den lækre klassiker med mørdejsbund, kransekagefyld og dejlig chokolade i bunden!!

Haps haps!! 
 

Ingredienser
Mørdej
325 g Mel
100 g Flormelis
150 g Smør (koldt)
1 tsk Vaniljepasta (eller vaniljesukker)
1 knsp Salt
1 Æg
Kransekage
275 g Marcipan
100 g Flormelis
1 æggehvide
1 1⁄2 spsk Pistacienødder (hakkede (kan udelades))
Chokolade
200 g Mørk chokolade
Vejledning

Mørdej

Bland mel, flormelis, vanilje og salt i en skål.

Skær smør i mindre tern og smuldr smørret i melet til det hele får en savsmuldslignende konsistens.

Saml dejen hurtigt med ægget og kom dejen på køl i en lille halv time.

Lad ikke dejen ælte for meget.

TIP: kan med fordel laves i en foodprocessor!

Rul mørdejen ud på et meldrysset bord til ca. 3-4 mm og udstik cirkler i ca. 8-9 cm.
 

 

Kransekage

Bland alle ingredienser sammen til en ensartet masse og lad kransekagemassen hvile en lille halv time på køl.

Tag kransemassen ud og form 16 små kugler på størrelse med en bordtennisbold, ca. 23-25 gram, og placer en kugle på hver mørdejscirkel (brug fugtige hænder til at sørge for, at kransemassen ikke klistrer).

Tryk og fold mørdejen ind tre steder, så den fæstner til kransekagemassen.

Brug tre fingre og giv det et let tryk, så mørdejen sidder fast i kransemassen og hatten har fået sin “trekant-form”.

Dyp evt. hattene i hakket pistacie.

Bag hattene i ovn ved 200 gram almindelig ovn i ca. 8-9 minutter til toppen og siderne er gyldne.

Tag dem ud og lad afkøle helt.

 

Chokolade

Smelt chokoladen - temperer den gerne - og dyp bunden af napoleonshattene.

Skrab forsigtigt bunden mod kanten af skålen, så det bliver et tyndt og fint chokoladelag.

Læg hattene med bunden i vejret, så den står skrå og lad chokoladen sætte sig inden servering!

God fornøjelse med det 🤩

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Om forfatteren
Profile picture for user MickiCheng
MickiCheng
Amatør
Bio
Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
30 min
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier