Muffins med rabarber og makron

Muffins med rabarber og makron
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. december, 2020 - 13:39
Beskrivelse

Lækkert svampede og bløde muffins med sæsonens skønne, danske rabarber.

Én af de råvarer, jeg glæder mig allermest til i foråret, er helt sikkert rabarber, fordi de er ekstremt alsidige, og nå ja, så smager de bare mega dejligt!

Man kan både lave rabarber crumble (en rigtig klassiker jo!), rabarbertærte (også én af mine favoritter, særligt med marcipan og hvis chokolade), rabarbersorbet, rabarbergin... og meget, meget mere.

Denne gang stod den på muffins. Kombinationen af rabarber og makroner er en vinder, og de blev virkelig saftige!

Sværhedsgrad
Udbytte
10 muffins
Tilberedelsestid
25 minutter
Ingredienser
100 g Smør
100 g Rabarber
140 g Sukker
2 Æg
100 g Mælk
2 1⁄2 dl Hvedemel
2 tsk Bagepulver
1 knsp Salt
100 g Makroner
Vejledning

Smørret skal tages ud af køleskabet i god tid inden, så det når at blive blødt.

Skyl rabarberne og skær dem ud i mindre stykker. Hæld rabarberne over i en skål, og vej sukkeret af. Tag én spiseske af sukkeret og drys det udover rabarberne. Lad dem stå og trække.

I mellemtiden kommer du det bløde smør, resten af sukkeret samt vaniljesukker i en skål og pisker det, indtil det skummer og er hvidt. Herefter tilsætter du ét æg og pisker det hele grundigt sammen, hvorefter du tilsætter det sidste æg og pisker det hele sammen igen.

Hæld nu mælken i skålen og rør det sammen.

Find en ny skål og kom hvedemel, bagepulver og salt heri. Rør det sammen og kom det over i skålen med dejen og vend det ligeså stille sammen.

Knus makronerne. Du kan f.eks. komme dem i en pose og banke dem med noget tungt. Kom makroner og rabarber i din muffindej og vend det hele sammen.

Hæld dejen på dine muffinforme (det skal være dem af papir). Jeg havde dej nok til 10 muffins. Herefter fordeler du dine muffins på bageristen.

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn og bag dine muffins, indtil de er gennembagte samt gyldne på toppen. Stik i dem med en tandstik for at tjekke, om de er færdige - der skal ikke hænge dej fast på tandstikken. Bagetiden afhænger af din ovn, men mine var færdige efter en lille halv times tid.

Tag risten ud af ovnen og lad dine muffins stå og køle af. Spis dem med det samme, eller kom dem i en plastikpose - så kan de holde sig lækkert bløde i et par dage. Du kan også smide dem i fryseren!

Muffins med rabarber og makron

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier