Moussedrøm med mandler og vanilje

Moussedrøm med mandler og vanilje

8  personer
Profile picture for user Gæsteindlæg
Gæsteindlæg
Redaktion
✅Syrlig og sød 🍰moussekage, der har alle de smage du ønsker dig til en lækker dessert.✅Kagen er til 8 personer, afhængig af hvor kagesulten man er.Vi har opskriften fra den dygtige kagebogsforfatter Ditte Julie Jensens bog: "
Om opskriften
Beskrivelse

Syrlig og sød moussekage, der har alle de smage du ønsker dig til en lækker dessert.

Kagen er til 8 personer, afhængig af hvor kagesulten man er.

Vi har opskriften fra den dygtige kagebogsforfatter Ditte Julie Jensens bog: "Vinterdrømme - duften af jul og nytår". Hun skriver følgende om opskriften:

"Syrlig kirsebærmousse og cremet vaniljemousse danner rammen om en chewy, sød cookiebund, og kagen ligner en million, selvom den ikke er specielt svær at lave. Kirsebærmoussen og vaniljemoussen står i knivskarp kontrast, og jeg lader dem tale for sig selv."

Moussedrøm med mandler og vanilje

Ingredienser
COOKIEBUND MED MANDLER
100 g Rørsukker (lyst)
100 g Kagehvedemel
1 tsk Bagepulver
100 g Smør (blødt)
75 g Mandler
KIRSEBÆRMOUSSE
  Husblas (2 blade)
200 g Pure (kirsebær)
2 spsk Rørsukker (lyst)
1 tsk Vaniljepasta
1 Citron (skal og saft fra 1 øko)
2 dl Piskefløde
VANILJERAND
  Husblas (4 blade)
40 g Rørsukker (lyst)
2 tsk Vaniljepasta
4 dl Piskefløde
I ØVRIGT 
  Guldstøv (spiseligt)
  rød skovsyre
Vejledning

COOCKIEBUND MED MANDLER

Ælt sukker, mel, bagepulver og smør sammen til en ensartet masse.

Hak mandlerne mellem fint i en minihakker.

Ælt mandlerne med de øvrige ingredienser til en ensartet dej.

Smør dejen ud i en kagering (16 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.

Bag bunden ved 180 grader varmluft i 15-18 min.

Lad den køle af. 

 

KIRSEBÆRMOUSSE 

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.

Kom kirsebærpuré, sukker, vaniljepasta, citronskal og saft op i en gryde og bring det i kog.

Lad det simre et par minutter og tag det af varmen.

Rør den udblødte husblas i massen, og lad det svale.

Piskfløden til en let flødeskum, og vend den sammen med kirsebærmassen.

Kom moussen op i en silikoneform (her er brugt by Ditte Julie form med bobler) og kom resten af moussen op i en silikoneform (20 cm i diameter) og stil på frost i mindst 3 timer. 

 

VANILJERAND 

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.

Kom 1⁄2 dl fløde, sukker, vaniljepasta op i en gryde og varm massen op indtil sukkeret er smeltet.

Rør den udblødte husblas i massen.

Pisk resten af fløden til en let flødeskum og vend i vaniljedelen.

Befri bunden fra formen og udvid den til 22-24 cm i diameter.

Placer bunden i midten af formen.

Hæld ca. halvdelen af vaniljemoussen over kagen.

Befri kirsebærmoussen (den uden bobler) og placer den i midten af moussen.

Hæld herefter resten af vaniljemoussen i formen.

Stil kagen på frost i 4-5 timer eller gerne natten over. 

 

I ØVRIGT 

Befri kagen fra formen og kageplast og befri moussetoppen fra formen.

Placer moussen på toppen af kagen i midten og pynt med guldstøv og skovsyre. 

Moussedrøm med mandler og vanilje

Moussedrøm med mandler og vanilje
 

Om forfatteren
Profile picture for user Gæsteindlæg
Gæsteindlæg
Redaktion
Bio
Indlægget er ikke skrevet af redaktionen selv, men forfatteren bag har skrevet indlægget efter aftale med os. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du er interesseret i at skrive til os.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier