Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Moussaka med aubergine

Lindhardt og Ringhof

Forlaget Lindhardt og Ringhof

31. december 2019
Hjemmelavet moussaka med hakket oksekød og stegte aubergineskiver.Vi har opskriften fra bogen: "KETO - for begyndere", skrevet af Nana Dalby (den første vinder af Den Store Bagedyst i Danmark).

Opskrift på moussaka med aubergine

Hjemmelavet moussaka med hakket oksekød og stegte aubergineskiver.

Vi har opskriften fra bogen: “KETO – for begyndere“, skrevet af Nana Dalby (den første vinder af Den Store Bagedyst i Danmark). Hun skriver følgende om opskriften:

“Varmt og lækkert. Server evt. med en fyldig, grøn salat.”


Antal: 4 personer

Moussaka med aubergine

Hjemmelavet moussaka med hakket oksekød og stegte aubergineskiver.Vi har opskriften fra bogen: "KETO - for begyndere", skrevet af Nana Dalby (den første vinder af Den Store Bagedyst i Danmark).
Forfatter: Lindhardt og Ringhof
Ret: Hovedret
Køkken: Græsk
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

  • 2 spsk. Olivenolie
  • 1 stk. Løg
  • 1 fed Hvidløg
  • 400 gram Hakket Oksekød
  • 1 dåse Flåede tomater
  • Bladselleri 2 stængler
  • Salt og Peber
  • 2 stk. Auberginer
  • 6 spsk. Olivenolie cirka
  • 2 stk. Æg
  • 3 deciliter Græsk Yoghurt 10 %
  • 50 gram Revet ost

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Varm olien op i en gryde.
  • Sauter løg og hvidløg i olien.
  • Kom kødet i og brun det.
  • Kom tomatpure, flåede tomater og bladselleri ved og lad saucen simre ved middel varme ca. 15 minutter.
  • Smag til med salt og peber.
  • Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver på langs.
  • Varm lidt olie på en pande og steg de første skiver.
  • Kom mere olie ved, nar skiverne vendes.
  • De suger ret meget olie under stegning.
  • Steg alle skiverne og læg dem til side.
  • Saml moussakaen i et smurt ildfast fad ved at lægge kødsauce og auberginer lagvis. 
  • Rør æg, yoghurt og ost sammen og fordel på toppen.
  • Bag ca. 25 minutter.

Noter

Fotograf: Nana Dalby