Hjemmelavet moussaka med hakket oksekød og stegte aubergineskiver.Vi har opskriften fra bogen: "KETO - for begyndere", skrevet af Nana Dalby (den første vinder af Den Store Bagedyst i Danmark).
Opskrift på moussaka med aubergine
Hjemmelavet moussaka med hakket oksekød og stegte aubergineskiver.
Vi har opskriften fra bogen: “KETO – for begyndere“, skrevet af Nana Dalby (den første vinder af Den Store Bagedyst i Danmark). Hun skriver følgende om opskriften:
“Varmt og lækkert. Server evt. med en fyldig, grøn salat.”
Antal: personer
Moussaka med aubergine
Hjemmelavet moussaka med hakket oksekød og stegte aubergineskiver.Vi har opskriften fra bogen: "KETO - for begyndere", skrevet af Nana Dalby (den første vinder af Den Store Bagedyst i Danmark).
Ingredienser
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 stk. Løg
- 1 fed Hvidløg
- 400 gram Hakket Oksekød
- 1 dåse Flåede tomater
- Bladselleri 2 stængler
- Salt og Peber
- 2 stk. Auberginer
- 6 spsk. Olivenolie cirka
- 2 stk. Æg
- 3 deciliter Græsk Yoghurt 10 %
- 50 gram Revet ost
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Varm olien op i en gryde.
- Sauter løg og hvidløg i olien.
- Kom kødet i og brun det.
- Kom tomatpure, flåede tomater og bladselleri ved og lad saucen simre ved middel varme ca. 15 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver på langs.
- Varm lidt olie på en pande og steg de første skiver.
- Kom mere olie ved, nar skiverne vendes.
- De suger ret meget olie under stegning.
- Steg alle skiverne og læg dem til side.
- Saml moussakaen i et smurt ildfast fad ved at lægge kødsauce og auberginer lagvis.
- Rør æg, yoghurt og ost sammen og fordel på toppen.
- Bag ca. 25 minutter.
Noter
Fotograf: Nana Dalby