Moussaka med aubergine

Moussaka med aubergine

35 min
25 min
4  personer
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
Hjemmelavet moussaka med hakket oksekød og stegte aubergineskiver.Vi har opskriften fra bogen: "KETO - for begyndere", skrevet af Nana Dalby (den første vinder af Den Store Bagedyst i Danmark). Hun skriver følgende om opskriften:
Om opskriften
Beskrivelse

Hjemmelavet moussaka med hakket oksekød og stegte aubergineskiver.

Vi har opskriften fra bogen: "KETO - for begyndere", skrevet af Nana Dalby (den første vinder af Den Store Bagedyst i Danmark). Hun skriver følgende om opskriften:

"Varmt og lækkert. Server evt. med en fyldig, grøn salat."

Ingredienser
2 spsk Olivenolie
1 Løg
1 fed Hvidløg
400 g Hakket Oksekød
1 ds Flåede tomater
  Bladselleri (2 stængler)
  Salt og peber
2 Auberginer
6 spsk Olivenolie (cirka)
2 Æg
3 dl Græsk Yoghurt (10 %)
50 g Revet ost
Vejledning

Forvarm ovnen til 200 grader.

Varm olien op i en gryde.

Sauter løg og hvidløg i olien.

Kom kødet i og brun det.

Kom tomatpure, flåede tomater og bladselleri ved og lad saucen simre ved middel varme ca. 15 minutter.

Smag til med salt og peber.

Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver på langs.

Varm lidt olie på en pande og steg de første skiver.

Kom mere olie ved, nar skiverne vendes.

De suger ret meget olie under stegning.

Steg alle skiverne og læg dem til side.

Saml moussakaen i et smurt ildfast fad ved at lægge kødsauce og auberginer lagvis. 

Rør æg, yoghurt og ost sammen og fordel på toppen.

Bag ca. 25 minutter.

Noter

Fotograf: Nana Dalby

Om forfatteren
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
Bio
Forlaget Lindhardt og Ringhof
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier