Moules a la provençale

Moules a la provençale
Underrubrik
Sydfransk sol og sommer
Sidst ændret:
Torsdag den 29. april, 2021 - 11:05
Beskrivelse

Lækker fransk ret med blåmuslinger og tomat.

Vi har opskriften fra bogen: "BLÅ - 40 opskrifter med blåmuslinger", hvor forfatterne Mikkel Wejdemann og Maren Moltke Lyngsgaard skriver følgende om opskriften:

"Med denne ret får du en gryde, der smager af feriehygge og herligheder langs Rivieraen. Tip: Om du tager fritter eller brød til, er helt op til dig. Men som lidt ekstra nydelse skal der klart drikkes et godt glas kølig rosé. Det er smagen af Sydfrankrig, når det er bedst."

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
2 kg Blåmuslinger (friske)
1 Løg
2 fed Hvidløg
400 g Tomater
2 spsk Olivenolie
  Oregano (10 kviste)
  Frisk timian (10 kviste)
2 dl Hvidvin
  Basilikumblade (1 lille håndfuld)
  Bredbladet persille (1 lille håndfuld)
Vejledning

Klargør dine muslinger.

Hak løg og hvidløg.

Hak tomater og ansjoser groft.

Svits først løg og hvidløg i olien i en stor gryde.

Tilsæt så de hakkede tomater, ansjoser, oregano og timian.

Når tomaterne falder let sammen, skal væden fra dem koge let ind.

Tilsæt derefter muslingerne, og lad dem dampe i 2-3 minutter under låg, inden du hælder hvidvinen i.

Ryst gryden godt rundt et par gange undervejs, mens muslingerne damper videre under låg. 

Når muslingerne er helt åbne efter yderligere 3-4 minutter, smages der til med salt og peber og drysses en gavmild omgang frisk basilikum og persille over. 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier