Moules frites

Moules frites

30 min
30 min
4  personer
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
✅Lækre, smagfulde muslinger dampet i hvidvin og fløde, uhm! 😋✅Mange danskere spiser ikke ret ofte muslinger, og det er synd, for kødet er lækkert og smagfuldt, og tilmed utrolig magert! Derfor kan man også godt tillade sig at servere dem i en velsmagende...
Om opskriften
Beskrivelse

Lækre, smagfulde muslinger dampet i hvidvin og fløde, uhm!

Mange danskere spiser ikke ret ofte muslinger, og det er synd, for kødet er lækkert og smagfuldt, og tilmed utrolig magert! Derfor kan man også godt tillade sig at servere dem i en velsmagende sauce tilberedt på hvidvin og fløde samt servere retten med hjemmelavede pomfritter. 

Velbekomme!

Ingredienser
1 kg muslinger (blåmuslinger)
1 Løg (finthakket)
1⁄2 Chili (skæres i meget små stykker)
2 fed Hvidløg (finthakket)
2 dl Hvidvin (tør)
1 dl Piskefløde
1 bdt Bredbladet persille (hakket)
8 Bagekartofler
  Salt
  Peber
  Olivenolie (til stegning)
Vejledning

Muslingerne renses, og de åbne muslinger kasseres (hvis de lukker sig ved et let bank, er de stadig levende og helt fine).

Løg, chili og hvidløg brunes i olivenolie i en stor gryde, giv det cirka 3-4 minutter ved middelvarme. Kom muslinger og hvidvin i, og vend det hele sammen.

Låg på gryden og skru op for varmen - det skal koge - og vent i 5-10 minutter.

Når muslingerne åbner sig, sis suppevandet fra over i en mindre gryde. Lad muslingerne blive i den store gryde med låg på for at holde på varmen.

Suppevandet skal nu koges ind, til du kun har 2-3 spiseskefulde tilbage. Der skrues op for varmen, og så skal det ellers bulderkoge, til næsten al væsken er fordampet. Det går forholdsvis stærkt, mellem 5-15 minutter, så hold godt øje med, at det ikke koger tørt. Sker det, er det hele nemlig ødelagt, og det vil være rigtig ærgerligt!

Når du står tilbage med 2-3 spiseskefulde koncentreret fond, tilsætter du fløden, koger kort op og smager til med salt og peber.

Det hele vendes sammen med muslingerne og den finthakkede persille.

Serveres i dybe tallerkener med hjemmelavede pommes frites og aioli som tilbehør.

Noter

VIgtigt: uåbnede muslinger skal altid kasseres!

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier