Mont d’Or - osten fra Det Gyldne Bjerg

Mont d’Or
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. december, 2020 - 12:27
Beskrivelse

Mont d’Or - Osten fra Det Gyldne Bjerg.

En af de ting jeg personligt glæder mig til, når sommeren går på hæld, er at tiden er inde til årets Mont d’Or. Det er en ost man virkelig skal unde sig selv, henover efteråret og vinteren. Osten bliver nemlig kun produceret fra august til marts, så det er med at nyde det, mens den er her.

Jeg har serveret osten adskillige gange for venner, ved festlige lejligheder og den er et kæmpe hit hver gang.

Jeg tør godt sige at Mont d’Or er en af mine yndlings oste.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
2 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
22 minutter
Ingredienser
1 ost (Mont d’Or)
  Brød (til at dyppe i osten. Enten surdejsbrød eller måske rugbrødschips)
Vejledning

Prik eller skær riller i osten, dryp med olivenolie og lidt hvidvin og stik et par friske rosmarinstilke i osten.

Bag osten i oven ved 200 grader i 15-20 minutter til den er smeltet.

På bordet med herligheden, dyp rugbrødschips eller surdejsbrød i osten, så er der ikke et øje tørt.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Tags

Sociale medier