Molleux au chocolat

Molleux au chocolat

20 min
6 min
6  Personer
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Den lækre chokoladekage med blødende hjerte er altid et sikkert hit til en dessert. Denne opskrift er nem og altid velsmagende. 🍫🍰
Om opskriften
Ingredienser
125 g Smør (Samt 2 spsk. smør til formende)
125 g Chokolade
4 Æg
75 g Sukker
40 g Hvedemel
3 g Salt
6 Forme
  Flormelis (til pynt)
Vejledning

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Smør 6 forme med smør.

Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad. Imens det smelter, piskes æg og sukker let skummende og derefter tilsæt mel og salt og pisk det godt sammen.

Når smørret og chokoladen er smeltet, røres det til en ensartet masse, inden det forsigtigt vendes i æggemassen.

Fordel derefter dejen i de smurte forme (kom evt. massen i en sprøjtepose eller en kande med tud for bedre at styre fordelingen).

Bag kagerne midt en forvarmet ovn, i 6 min.

Lad kagerne køle i 5 min før serviering og pynt med flormelis igennem en sigte. 

Noter

Blødende chokoladekage er også perfekte sammen med lidt is og friske bær og frugt.

Vi havde et par stykker tilbage, de kom på køl og dagen efter fik de 1 min i mikroovnen

Blødende chokoladekage

Kilde

Vi har fundet Pillivuyt Ramekinsæt hos Imerco.dk her.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier