Molekylær banan milkshake

Molekylær banan milkshake

5 min
10 min
2  Portioner
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
✅Molekylær gastronomi er mange ting, og teknikkerne kan bruges i både det søde og det salte køkken.✅Server denne milkshake som dessert eller lav den til børnene!
Om opskriften
Beskrivelse

Molekylær gastronomi er mange ting, og teknikkerne kan bruges i både det søde og det salte køkken.

Her bruger vi dem i en bananmilkshake, der er både sød og frisk på samme tid. 

Server milkshaken som dessert, eller lav den til børnene, der med garanti vil være vilde med den! 

Ingredienser
5 dl Mælk
1 Banan
20 g Sukker (hvidt sukker, ikke rørsukker.)
1⁄2 Vaniljestang (eller 1/2 tsk vaniljepulver)
1 knsp Kanel (stødt)
1 g Xanthan Gum
  Isterninger
Vejledning

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille, skarp kniv.

"Mos" vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret på skærebrættet  for at adskille vaniljekornene.

Bland xanthangum med det hjemmelavede vaniljesukker.

Hæld mælken i en blender og start den på det laveste trin.

Mens du blender, tilføjes vanilje/xanthangumblandingen - blend fortsat langsomt, du må ikke skrue op for hastigheden.

Skræl bananen og skær den i skiver.

Tilsæt banan og kanel og blend videre, til drikken er jævn. 

Tilføj til sidst isterninger og blend dem med, til isen er knust, og milkshaken har den rette konsistens. 

Server i et højt glas med sugerør og evt. ekstra is.

Kilde
Om forfatteren
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
Bio
Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for.
Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

 

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier