Mørke cupcakes med frosting

Mørke cupcakes med frosting

12  stk.
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
✅Nemme og lækre chokoladecupcakes med grøn frosting. ✅Perfekte til babyshower, fødselsdag osv. ✅Slip fantasien løs og pynt dem efter alle kunstens regler!
Om opskriften
Beskrivelse

Cupcakes er sindssygt populære, både hos børn og voksne. De har en virkelig god "hapsevenlig" størrelse, man behøver ingen tallerken eller bestik, og så ser de jo ret bedårende ud.

Mørke cupcakes med frosting

Denne gang er det min 3-årige datter, der har været i køkkenet og trylle disse frem - med kun en smule hjælp fra sin mor :-) Hun var simpelthen så pavestolt over sine små kreationer, og det er jo fantastisk at se, hvordan hun hele tiden bliver mere og mere selvstændig i køkkenet og virkelig tager ejerskab over opgaven - og ikke mindst hvordan bageglæden bare lyser ud af hende. Det er sikkert kun et spørgsmål om tid, før det er hende, der begynder at lærer mig alle de gode tricks!

 

Mørke cupcakes med frosting opskrift

Mørke cupcakes med frosting

Ingredienser
Chokoladecupcakes
1 2⁄3 dl Sukker
4 dl Hvedemel
4 tsk Bagepulver
2 tsk Vaniljesukker
50 g Kakao pulver
1⁄2 tsk Salt
1 Æg
300 ml Mælk
100 ml Olie
100 g Mørk chokolade (grofthakket)
Frosting
300 g Smør (blødt)
12 dl Flormelis
60 ml Vand (varmt)
  Frugt farve
  sukkerpynt (krymmel, kugler osv.)
Vejledning

Chokoladecupcakes​​​​​​

  1. Start med at tænde ovnen på 200 grader celsius.

  2. Kom sukker, hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, kakaopulver og salt i en skål og rør det sammen med en ske.

  3. Slå ægget ud i en anden skål og pisk det sammen med mælk og olie i et minuts tid.

  4. Hæld det over i skålen med de tørre ingredienser og rør det sammen.

  5. Tilsæt den hakkede chokolade og rør det rundt.

  6. Fyld muffinsforme halvt op med dej, så de har plads til at hæve op.

  7. Sæt dine cupcakes i den forvarmede ovn og lad dem bage i godt et kvarters tid. Bagetiden afhænger af din ovn, men du kan teste, om de er færdige, ved at stikke en strikkepind eller spidsen af en urtekniv i dem. De er færdige, når der ikke hænger dej ved.

 

Frosting

  1. Rør smør og flormelis sammen i en skål.

  2. Tilføj vandet og rør det hele sammen, så det får en cremet konsistens. Du kan altid tilføje lidt ekstra flormelis, hvis du synes, at det er nødvendigt.

  3. Tilføj et par dråber af den valgte frugtfarve og rør det godt ud i frostingen. Min datter valgte sjovt nok grøn, på trods af at hendes yndlingsfarve er lyserød!

  4. Sæt frostingen i køleskabet i en times tid.

  5. Kom den færdige frosting på en sprøjtepose med tyl og sprøjt det på kagerne.

  6. Slut af med at pynte med lidt krymmel og kugler, eller hvad du nu synes, og servér!

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier