Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Mørbradbøffer

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

1. september 2018

Opskrift på mørbradbøffer

Svinemørbrad er ofte på tilbud, og det er da også et magert stykke kød, der er hurtigt at tilberede.

Kødet er mørt, men indeholder ikke meget smag i sig selv, så når du laver svinemørbrad kan du med fordel servere den med en god sauce eller noget andet, der giver smag.

Med den rette tilberedning bliver kødet saftigt og lækkert, men steger du det for hårdt eller for længe, bliver det hurtigt tørt.

Denne opskrift indeholder en guide til, hvordan du steger den perfekte mørbradbøf, hvor kødet stadig er saftigt.  

 


Antal: 4 Personer

Mørbradbøffer

Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 1 stk. Svinemørbrad
  • Smør til stegning
  • Olie til stegning
  • Krydderier salt og peber
  • 1.5 deciliter Yoghurt kan erstattes af f.eks. A38 eller et lign. surmælksprodukt.
  • 0.5 bunch Bredbladet persille
  • 0.5 stk. Lime saften heraf
  • 1 clove Hvidløg
  • Krydderier salt og peber
  • 1 kilogram Kartofler
  • 25 gram Smør
  • Krydderier salt og peber
  • 400 clove Haricots Vert gerne fra frost
  • 100 gram Bacon i tern, tørsaltet
  • Peber

Sådan gør du

  • Kartoffelklatter:

    Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern.
    Læg dem i en skål med vand og udvand dem i 60 minutter. 
    Hæld vandet fra kartoflerne og tør dem godt med et viskestykke.
    Smelt smørret i en lille gryde.
    Læg kartoffelskiverne i "klatter" på en plade bagepapir (se foto), drys med salt og peber og øs lidt smeltet smør over hver kartoffelportion.
    Bag kartoffelklatterne i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

      
    Mørbradbøffer:

    Afpuds mørbradden ved at fjerne sener og hinder fra kødet med en skarp kniv.
    Skær kødet ud til bøffer med en tykkelse på 3-4 centimeter.
    Krydr let med salt og lad dem trække i 30 minutter.
    Bank bøfferne let flade med håndroden og drys dem godt med peber og evt. lidt ekstra salt.
    Opvarm en pande med olie.
    Tilføj en klat smør til olien, og steg bøfferne i 3-4 minutter på hver side ved medium varme, til de er akkurat gennemstegte.
    Tag kødet af panden og lad det hvile under et klæde.
     

    Grønne bønner med bacon:

    Kog de grønne bønner i letsaltet vand i et minut.
    Hæld vandet fra og lad bønnerne dryppe af.
    Steg bacon i tern på en pande, til den er sprød og gylden.
    Tag bacon af panden og læg det på fedtsugende papir. Gem fedtet.
    Vend de kogte, grønne bønner i baconfedtet på panden, lad dem stege lidt med, til de bliver en smule stegte og gennemvarme.
     

    Kold sovs med hvidløg og persille:

    Skyl persillen grundigt og lad den dryppe godt af. 
    Hak persillen fint.
    Kom yoghurt i en skål og tilsæt presset hvidløg og hakket persille.
    Smag sovsen til med salt, peber og friskpresset limesaft.
     

    Servering:

    Server de lækre mørbradbøffer sammen med kartoffelklatterne, baconbønnerne og den kolde sovs. 
    Mørbradbøffer

Noter

I opskriften har vi brugt hjemmelavet, tørsaltet bacon, der smager intet mindre end fantastisk. Se opskriften her.
I Danmark har vi ikke meget tradition for at servere kolde sovse til stegt kød, men det er værd at prøve, da det supplerer mange retter fortræffeligt.