Mørbrad i fad med champignonsovs

Mørbrad i fad med champignonsovs

5 min
25 min
4  personer
Profile picture for user Henriette Kristiansen
Henriette Kristiansen
Er I klar på en super lækker, cremet, smagfuld og nem hverdagsret..? Som er klar på 30 min...? Og som faktisk også fungerer som weekend - eller gæstemenu, fordi den bar er topskøn? Det tror jeg I er!
Om opskriften
Beskrivelse

Er I klar på en super lækker, cremet, smagfuld og nem hverdagsret..? 😊Som er klar på 30 min...? Og som faktisk også fungerer som weekend - eller gæstemenu, fordi den bar er topskøn? Det tror jeg I er!

Denne mørbrad i fad serveres med en viiirkelig god champignonsovs, ris og sprøde grønkålschips 😍

Sovsen er så god, den kan spises rent, men gør det nu også meget godt sammen med det andet 😄

Ingredienser
Svinemørbrad og champignonsovs
1 Svinemørbrad
  Smør (lidt)
  Salt og peber
1 Løg
2 fed Hvidløg
400 g Champignon (hvide)
5 dl Fløde (madlavnings-)
  Hvidvin (efter smag. 1/2 - 1 dl)
1 Grøntsagsbouillon
  Salt og peber
Kålchips
200 g Grønkål (friske grønkålsblade)
1 spsk Olivenolie
  Groft salt (lidt)
Vejledning

Tænd ovnen på 200 grader.

Rens mørbraden for sener og skær den i skiver af cirka 1 cm.

Krydr med salt og peber og brun dem på en pande i lidt smør.

Put dem i ovnfast fad og færdigsteg dem cirka 20 minutter i ovn.

Imens sættes dine ris til kogning og grønkålsbladene puttes i en skål, hvor de vendes i olie og drysses med salt - trækker 15 minutter.

Hak løg og hvidløg fint og svits dem i panden.

Brug evt. lidt ekstra smør.

Skær dine champignoner i skiver og put også dem i panden.

Steg til de blir bløde og let brunede (5-6 minutter).

Væsken fordamper og de afgiver den herligste duft; det nu de afgiver mest smag til sovsen, og så du klar til at tilføje resten: fløde, hvidvin, boullionterning og lidt salt og peber puttes i panden.

Rør godt, lad simre og smag til.

Jo længere det simrer, des tykkere og mere smagfuld sovs, så vurder hvornår du syns den er klar.

Jeg simrede i cirka 10 minutter.

Tag din mørbrad ud af ovnen og hæld sovsen i fadet.

Put dine grønkål på en bageplade, og bag dem 5 minutter i ovnen, til de er let sprøde.

Server det hele med ris og nyd 🤗

Kilde

Følg min Instagram profil her.

Om forfatteren
Profile picture for user Henriette Kristiansen
Henriette Kristiansen
Bio
Instragram madblogger (henriette_ak)
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier