Mille feuille

Mille feuille

15 min
45 min
6  Portioner
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Giv dig i kast med en at lave en dessert, der får dine gæsters mundvand til at løbe.Mille Feuille er ikke overraskende en fransk dessert og betyder "tusind blade", som henviser til de mange papirstynde
Om opskriften
Beskrivelse

Giv dig i kast med en at lave en dessert, der får dine gæsters mundvand til at løbe. 

Mille Feuille er ikke overraskende en fransk dessert og betyder "tusind blade", som henviser til de mange papirstynde butterdejslag, som kagen består af. Imellem de mange sprøde lag af butterdej, ligger en skøn, velsmagende vaniljecreme. I denne opskrift har vi købt butterdejen færdig, hvilket gør arbejdsprocessen nemmere og hurtigere - men har du mod på det, så kan du naturligvis lave den selv.

I denne dessert får du både et sprødt element, en sød creme og et syrligt indspark i de friske bær. Det er med andre ord en dessert og kage, som vil falde i de flestes smag. 

Velbekomme!

Ingredienser
1 pk Butterdej (Købt færdig)
100 g Flormelis
2 dl Sødmælk
1 Vanilje stang
80 g Sukker
20 g Hvedemel
2 Æggeblommer
1 spsk Maizena (Til jævning)
1 dl Flødeskum (let pisket)
  Hindbær (Friske bær til pynt)
Vejledning

Mille Feuille

Drys flormelis ud på køkkenbordet.

Rul butterdejen ud på bordet. Skær 6 rektangler ud af dejen.

Vend dem grundigt rundt i flormelis, så fladerne er dækket af sukker, og læg ”pladerne” på en bageplade med bagepapir.

Læg en silikone måtte henover eller et stykke bagepapir.

Tænd ovnen på 180 gr. Bag butterdejen i 5-6 minutter lige til dejen hæver sig.

Læg nu en bageplade henover og bag yderligere i 15 minutter.

Tag pladerne ud af ovnen. Løft den øverste af sammen med bagepapir. Afkøl Mille Feuille på en bagerist.

Skær hvert rektangel i 3 lige store stykker og skær også enderne af.
 

Vaniljecreme

Pisk æggeblommerne hvide med sukker.

Tilsæt maizena og mel mens der piskes.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med lidt sukker.

Kog mælken op til den bobler med vaniljekorn og den brugte vaniljestang.

Hæld den kogende mælk over de sammenpiskede blommer mens der piskes.

Hæld tilbage det hele tilbage i gryden og kog cremen under omrøring i 7-8 minutter.

Strø overfladen med sukker og afkøl cremen.

Når cremen er helt kold så pisk den godt igennem. Vend flødeskum i.

Anret dine Mille Feuilles ved at lægge butterdejspladerne i lag med små dutter af vaniljecreme imellem. Pynt med friske bær som på billedet.

Mille feuille

Kilde

Opskriften er fra Marie Melchior

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier