Mickis surdejsbrød

Mickis surdejsbrød
Sidst ændret:
Fredag den 5. marts, 2021 - 14:09
Beskrivelse

WAAAUW!! SE LIGE HER!! 

Jeg er SÅ stolt over mit surdejsbrød! Efter flere mislykkede forsøg, lange dej-løg og flade brød, synes jeg faktisk, at jeg har ramt denne ret godt!

Hvad synes I?! 

Jeg er så kæmpe glad for resultatet, at jeg gerne vil dele opskriften med jer! 

Sværhedsgrad
Udbytte
1 kg
Forberedelsestid
18 timer, 40 minutter
Tilberedelsestid
55 minutter
Tid i alt
19 timer, 35 minutter
Ingredienser
425 g Hvedemel
25 g Rugmel
3 1⁄2 dl Vand (koldt)
150 g Surdej (aktiv)
1 1⁄2 tsk Salt (10-11 gram)
Vejledning

Start med autolyse. Rør de de forskellige meltyper og koldt vand sammen og lad stå en time. (Autolyse: kemisk proces hvor mel absorberer vandet og gør dejen elastisk).

Tilsæt surdej og rør et par minutter på maskine ved lav hastighed. Tilsæt salt og ælt 8-10 minutter mere og øg hastigheden gradvist. Dejen skal være lækker og elastisk og stadig blød. Lav glutentesten. Stræk dejen og se, om den er elastisk nok.

Ellers skal den æltes lidt længere.

Kom dejen i en oliesmurt skål og lav 4-5 numsefoldninger. Gør hænderne våde og løft dejen op, så den folder under sig selv.

Lad dejen hæve 20-30% (2-4 timer) under låg.

Vend dejen ud på bordet og gør hænderne våde.

Spænd op ved at trække siden af dejen ind mod midten, så undersiden spændes op. Lav 6-8 træk. Vend den om og brug hænderne til dreje og spænde dejen op et par omgange. Hænderne strammer dejen op under sig selv.

Lad dejen stå på bordet 30-40 minutter.

Drys mel på bordet og drys lidt mel på dejen, gentag træk-spænd-processen samt dreje-spænd-processen - nu med mel på bord og hænder og kom den opspændte dej i en hævekurv drysset med ris- eller majsmel.

Lad hæve natten over på køl. Mindst 12 timer.

Opvarm en støbejernsgryde eller stegeso i ovnen i mindst 45 minutter til 250 grader varmluft. Kom dejen på tilklippet bagepapir og skær et dybt og langt snit. Tag stegeso ud af ovnen og placér forsigtigt brødet. Tilsæt en eller to isterninger mellem side og bagepapir og sæt hurtigt låget på. Bag ved 250 grader varmluft i 30 minutter. Fjern låget og bag videre ved 220 grader i 20-25 minutter.

Tag brødet ud, afkøl og nyd!

Rigtig meget god fornøjelse.

Ps: tjek stor.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier