Medister sous vide

Medister sous vide

5 min
2 t, 5 min
4  personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion

✅Dejlig og lækker medisterpølse tilberedt sous vide.

✅Ved hjælp af vandbaddet kan kødet tilberedes ved en lavere temperatur end kogning, så det bliver mere saftigt.

Til denne opskrift har vi brugt vores egen hjemmelavede medisterpølse, som du kan se opskriften på her eller i videoen herunder (til dig der har ALT for meget tid:-)).

 

 

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/Ft-VAGNb_sQ.jpg?itok=ZV0lUxwY","video_url":"https://youtu.be/Ft-VAGNb_sQ","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Embedded Video (Responsivt)."]}

Om opskriften
Beskrivelse

Dejlig og lækker medisterpølse tilberedt sous vide.

Ved hjælp af vandbaddet kan kødet tilberedes ved en lavere temperatur end kogning, så det bliver mere saftigt.

Til denne opskrift har vi brugt vores egen hjemmelavede medisterpølse, som du kan se opskriften på her eller i videoen herunder (til dig der har ALT for meget tid:-)).


Medister sous vide

Ingredienser
500 g Medisterpølse
  Ghee (til stegningen. Kan erstattes af en blanding af olie og smør)
Vejledning

Start med at vakuumpakke medisterpølsen.

Hvis din vakuumpakker har muligheden for forskellige niveauer af tryk, så vælg den laveste. Det handler om ikke af få lavet et for hårdt vakuum, da de vil blive trykket lettere flade. Det gør ikke noget ved smagen, men det ødelægger lidt af spiseoplevelsen at de ikke er runde som de plejer.

Hvis din vakuumpakker er for hård, så kan du som et alternativ komme lidt væske med i posen, f.eks. i form af en øl, så du bevarer formen og får tilføjet lidt ekstra smag.

Tilbered kødet sous vide i 2 timer ved 62 grader. 

Efter turen i vandbadet tages kødet og duppes tørt med et rent viskestykke. Vær omhyggelig, da din stegning bliver umulig hvis de er fugtige.

Steg kødet i op til 2 minutter på hver side i ghee (eller en blanding af olie og smør). 

Det er vigtigt at det får lidt tid på panden imodsætning til en bøf, da skindet ikke bliver tilberedt i vandbadet og derfor kan være svært at tygge sig igennem.

Medister sous vide

Medister sous vide

 

Medister sous vide

Medister sous vide

Medister sous vide

​​Medister sous vide

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier