Mayonnaise med stenbiderrogn

Mayonnaise med stenbiderrogn

1 min
1 min
4  personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Efter at have lært stavblendertricket til en hjemmerørt mayonnaise, tror jeg aldrig at jeg kommer tilbage den "normale" måde at piske dem på.
Om opskriften
Beskrivelse

Efter at have lært stavblendertricket til en hjemmerørt mayonnaise, tror jeg aldrig at jeg kommer tilbage den "normale" måde at piske dem på.

Det er så hurtigt og nemt og den virker hver gang.

Det betyder selvfølgelig at jeg spiser mere mayonnaise end tidligere, da det er en lækker dip der giver masse af fedme og smag til ens retter. Så i bedste Gastrofun stil, har jeg selvfølgelig eksperimenteret en masse og lavet mayonnaisen i mange forskellige udgaver. F.eks. disse: aioli, mayo med cayennepeber, bearnaise mayo og nu den her udgave med stenbiderrogn.

Tankegangen er lidt henimod i blinis med stenbiderrogn, hvor man typisk får rødløg og creme fraiche til. 

Opskriften kræver en stavblender - hvis du ikke har en og du vil røre den almindeligt, så anbefaler jeg at gøre det uden æggehviderne - da jeg ikke har prøvet at piske en mayo af et helt æg uden brug af stavblender.

Denne mayo er super god til fisk generelt. 

Mayonnaise med stenbiderrogn


Ingredienser
1 Æg
1 tsk Salt
1 tsk Sennep
1 tsk Eddike (jeg bruger som regel hvidvinseddike)
2 dl Olie (smagsneutral)
  Salt og peber
1 tsk Citronsaft
1 spsk Stenbiderrogn (du kan sagtens komme MANGE flere i)
Vejledning

Brug et højt glas/skål til at lave din mayo. Jeg bruger altid det glas der fulgte med sammen med min stavblender.

Slå ægget ud i bunden af glasset og kom salt.

Herefter tilsæt eddiken og din sennep.

Kom olien i og placer stavblenderens hoved helt nede i bunden af glasset.

Blend og løft stille og roligt stavblender mens massen blandes sammen. Det hele tager måske 20 sekunder.

Kom citronsaft og stenbiderrogn i og smag til med salt og peber.

Velbekomme.
Mayonnaise med stenbiderrognMayonnaise med stenbiderrogn

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier