Manhattan

Manhattan

2 min
1  glas
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
✅Den tidløse, stærke og let bitre Manhattan med et lille twist. ✅En cocktail med mange spændende dimensioner af alkohol, bitterhed og skønne urter!
Om opskriften
Beskrivelse

Det her er opskriften på den klassiske, stærke og let bitre Manhattan - men med et lille Anette-twist!

En ægte Manhattan er et skønt mix af amerikansk whisky og italiensk vermouth samt et par sprøjt af Angostura Bitters. Hvis du ikke er til alt for søde cocktails, så er den her en vinder! Det er ikke fordi, jeg render og laver cocktails i tide og utide, men jeg så en film, hvor de bestilte en Manhattan, og så tænkte jeg: "Sådan én har jeg da ikke smagt længe".

Jeg fandt en opskrift, hvor de tilføjede både Angostura Bitters og Angostura Orange Bitters, men fordi jeg ikke havde sidstnævne (jeg vidste ikke engang, at den fandtes?), besluttede jeg mig for at tilføje lidt friskrevet appelsinskal i stedet. Og det fungerede super! Det gav helt sikkert en ekstra dimension til smagsoplevelsen, men du kan bare undlade det, hvis du synes.

Den smagte dejligt! Nu smagte jeg kun lige på den, og så fik min kære mand ellers resten. Ikke fordi jeg ikke kunne lide den, men fordi jeg ikke måtte få glasset tilbage igen.

Ingredienser
  Isterninger
5 cl Whiskey
2 1⁄2 cl Vermouth (sød)
  Angostura Bitters (2 "sprøjt")
  Appelsinskal (valgfrit)
Vejledning
  1. Kom 2-3 isterninger i bunden af glasset.

  2. Tilføj whisky, vermouth og Angostura samt evt. lidt friskrevet appelsinskal.

  3. Rør rundt i glasset i et halvt minuts tid. Hvis du foretrækker din drink lidt mildere, så rør lidt længere tid i glasset.

  4. Servér.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier