Makrel sous vide

Makrel sous vide

15 min
25 min
2  personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Dejlige friske makrelfileter tilberedt sous vide. Jeg må indrømme at jeg faktisk aldrig har været verdens største fan af makrel, men med lidt nørderi og teknikken i orden, mener jeg at jeg har knækket koden til at lykkedes med det.
Om opskriften
Beskrivelse

Dejlige friske makrelfileter tilberedt sous vide

Jeg må indrømme at jeg faktisk aldrig har været verdens største fan af makrel, men med lidt nørderi og teknikken i orden, mener jeg at jeg har knækket koden til at lykkedes med det.

Udover mit magiske vandbad blev kødet gourmetsaltet (sprængt let) inden det kom i vakuumposen og til sidst blev skindet stegt sprødt i ghee (klaret smør).

En kæmpe succes og jeg kommer nok aldrig til at tilberede min makrel på andre måder fremover.

Makrel sous vide

Ingredienser
1 Makrel (eller fileter)
  Salt
  Ghee (eller olie/smør)
Vejledning

Fileter din makrel ved at skære dine fileter fra skroget, men mindre du har købt fileter eller fået din fiskemand til at gøre det for dig. Sørg også for at skællen er fjernet.

Fjern benene fra midten af fileterne - f.eks. med en lille tang. 

Drys groft salt på begge sider af fisken og lad den stå og trække i cirka 10 minutter.

Skyl fiskene under en vandhane med koldt vand, så du får stoppet spræningsprocessen.

Vakuumpak fileterne og kom dem i dit vandbad.

Jeg gav min fisk 20 minutter ved 50 grader,

Tag kødet ud af posen (meget forsigtigt) og placer dem på et rent viskestykke og dup dem tør.

Varm en pande op (jeg havde den på 12 ud af 14 på mit komfur) og tilsæt en stor klat ghee. Har du ikke ghee, så brug neutral olie og kom en klat smør på når fisken har fået 10 sekunder på panden.

Placer dine fileter med skindsiden nedad og steg dem sprøde. Det tager 1-2 minutter.

Kødet skal ikke steges på kødsiden. Tag dem af panden, dup dem tørre og server straks. F.eks. med nye danske kartofler eller kartoffelsalat.

Velbekomme.

Makrel sous vide

Makrel sous vide

Makrel sous vide

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier