Majspandekager

Majspandekager

25 min
25 min
20  stk.
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion

Dejlige og lækre 🌽majspandekager🥞 er en super god madpandekage. De er nemme at lave og utrolig alsidige når det kommer til hvad du kan komme i dem:

Brug dem til et mexicansk inspireret måltid med oksekød, majs og chili, sammen med kylling, ost og peberfrugter eller sammen med varmrøget laks og avocado.

Om opskriften
Beskrivelse

Dejlige og lækre majspandekager er en super god madpandekage. De er nemme at lave og utrolig alsidige når det kommer til hvad du kan komme i dem:

Brug dem til et mexicansk inspireret måltid med oksekød, majs og chili, sammen med kylling, ost og peberfrugter eller sammen med varmrøget laks og avocado.

Ingredienser
150 g Hvedemel
100 g Majsmel
70 g Rugmel
1 tsk Salt
8 dl Mælk
4 Æg
1⁄2 dl Olie (Smagsneutral)
Vejledning

Dejen

Bland først alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål (gerne på en røremaskine).

Kør evt. ingredienserne igennem en sigte først, så du er sikker på at der ikke er klumper.

Tilsæt herefter mælk, æg og olie under omrøring.

Dejen skal være flydende og uden klumper.

Lad den hvile i 15-20 minutter ved stuetemperatur inden du går i gang med at stege dem.

 

Stegning af pandekager

Vi kender alle det der med at den første pandekage aldrig bliver god. Det er forkert på alle måder.
Det handler om at panden ikke er varm nok inden du går i gang. Så start f.eks. med at tænde panden på middelhøj varme 15 minutter før du går i gang (f.eks. i dejens hviletid).

Har du olie i dejen, så behøver du ikke olie på panden hver gang.

Jeg bruger generelt et decilitermål til at hælde dejen på min pande.

Jeg tager cirka 3/4 dl dej og hælder på en skråtvendt pande, så dejen kan løbe ud på panden og blive jævnt fordelt.

Steg dejen og når den begynder med at boble på overfladen, så er den klar til at blive vendt.

Vend den med en spatel og bag den indtil den bliver gylden på den anden side også.

Læg dem til side på et tallerken mens du bager resten.

Majspandekager

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier