Majscreme

Majscreme

30 min
5 min
3  personer
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
✅Her er mit bud på en lidt anderledes grøntsagsbaseret sauce, der mest af alt minder om 🌽🥣en mayonnaise baseret på majs.

✅Jeg har fået min inspiration fra den gode bog: "Grøntsagskogebogen", hvorfra vi bl.a. har disse opskrifter: Avocadosalat med røget tomat og Ravioli med græskar og ricotta.

Denne sauce er en purésauce, der er yderst velegnet til en varm sommerdag på terrassen sammen et stykke fisk.

Majscreme

Om opskriften
Beskrivelse

Her er mit bud på en lidt anderledes grøntsagsbaseret sauce, der mest af alt minder om en mayonnaise baseret på majs.

Jeg har fået min inspiration fra den gode bog: "Grøntsagskogebogen", hvorfra vi bl.a. har disse opskrifter: Avocadosalat med røget tomat og Ravioli med græskar og ricotta.

Denne sauce er en purésauce, der er yderst velegnet til en varm sommerdag på terrassen sammen et stykke fisk.

Majscreme

Ingredienser
2 Majskolber
1 Æg
1 1⁄2 dl Olie (smagsneutral)
  Citronsaft
  Salt
  Cayennepeber
Vejledning

Majsen skal koges i letsaltet vand i en gryde i cirka 30 minutter. Den skal blive mør.

Tag dem op af vandet og tør dem godt og grundigt af - jeg brugte et rent viskestykke til det.

Steg dem i et par minutter på en pande, så de får lidt stegeskorpe og smag.

Lad dem køle lidt af i 20-30 minutter. Hvis du ikke gør det, så ender du med at få koagulerede æg - så det hele skiller.

Nu er princippet lidt som en mayonnaise:

Kom majs og æg i en blender og tilsæt lige så stille en tynd stråle af olien imens du stadig blender.

Fortsæt indtil cremen er glat, ligesom ved en mayonnaise.

Smag den til med salt, citron og caynnepeber og drys gerne caynnepeber henover bagefter.

Server straks.

Majscreme

Majscreme

Noter

Brug en sigte til at presse cremen igennem, hvis den ikke er glat nok.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
30 min
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier