Madvafler med avocado og laks

Madvafler med avocado og laks

5 min
20 min
4  vafler
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør

Madvafler er et super godt alternativ til rugbrød eller som tilbehør til fisk.👌 Jeg er ikke den største fan af pølser og lignende forbearbejdet pålæg. ✅😋 så en kombination med avocado, mayo, varmrøget laks og disse dejlige madvafler - så er jeg en perfekt frokost.

Vaffeldejen er meget let at lave og kræver kun få ingredienser.

Om opskriften
Beskrivelse

Madvafler er et super godt alternativ til rugbrød eller som tilbehør til fisk. Jeg er ikke den største fan af pølser og lignende forbearbejdet pålæg, så en kombination med avocado, mayo, varmrøget laks og disse dejlige madvafler - så er jeg en perfekt frokost.

Vaffeldejen er meget let at lave og kræver kun få ingredienser.

Ingredienser
100 g Tipo 00 (Kan sagtens erstattes af hvedemel)
50 g Linsemel (Kan sagtens erstattes af en grov meltype.)
20 g Sesamfrø
20 g Hørfrø
30 g Olie (Smagsneutral)
3 g Salt
5 Æg
  Mayonnaise (Gerne hjemmerørt eller Miracel Whip)
  Koldrøget laks
  Avocado
Vejledning

Bland først alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål - brug evt. en røreskål.

Tilsæt herefter et æg ad gangen indtil du har en lind og lidt flydende masse. Mine æg var små, så derfor skulle jeg bruge 5 stk.

Del massen i dele, der er cirka 4 dl i alt.

Vores vaffeljern er non-stick og der er olie i dejen, så dejen skal "bare" hældes i. Den laver 2 ad gangen og det tager 7-9 minutter typisk før de er færdigbagte.

Lad dem køle af på en bagrist bagefter.

Når de er afkølet en smule, så smør dem med mayonnaise, avocado i tynde skiver og trevlet, koldrøget laks.

Velbekomme.

Madvafler med avocado og laks

Noter

Tip; brug et pocheret æg eller en peberrodscreme til at pifte retten op med. 

Jeg bruger dette Tefal Snack Collection Multijern til at bage vafler i.



Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier