Madeleinekager

Madeleinekager

14  stk.
Profile picture for user Forlaget Turbine
Forlaget Turbine

✅Den klassiske petite madeleine (madeleinekage) med et tvist. ✅Denne franske svampekage der bages i en skal har fået et mellemøstligt tvist i form af den varme krydderier kardemomme og appelsinskal.

Om opskriften
Beskrivelse

Den klassiske petite madeleine (madeleinekage) med et tvist. Denne franske svampekage der bages i en skal har fået et mellemøstligt tvist i form af den varme krydderier kardemomme og appelsinskal.

Opskriften kommer fra bogen: "Bazaar - Farverig vegetarmad fra Mellemøsten", hvor forfatteren Sabrina Ghayour skriver følgende om opskriften:

"Madeleinekager er noget af de bedste, jeg ved, og jeg kan godt lide at prøve nye varianter af. De er hurtige at lave, og så er de små nok til ikke at slå dig ud efter et stort måltid. Hvis du serverer dem direkte fra ovnen, er de virkelig noget helt særligt. Jeg kan især godt lide madeleinekager med et strejf af citrus, og i denne opskrift kombinerer jeg appelsinskal med kardemomme, hvilket giver en dejlig afdæmpet, krydret smag. Madeleinekagerne gør sig også godt som værtindegaver."

Ingredienser
2 Æg
85 g Sukker (strøsukker)
2 tsk Honning
4 Kardemommekapsel (frø fra 4 kapsler, stødt til fint pulver i en morter)
  Appelsinskal (fintrevet skal af 2 appelsiner)
90 g Usaltet smør (smeltet, plus ekstra til at smøre med)
90 g Hvedemel (plus ekstra til at drysse med)
100 g Mandler (malede/mandelmel)
  Havsalt
1⁄2 tsk Bagepulver
2 spsk Mælk
  Flormelis (til at drysse med - valgfri)
Vejledning

Kom æg og sukker i en stor skål, og pisk det sammen, til massen er bleg og cremet. Tilsæt honning, kardemomme og appelsinskal, og bland godt sammen. Hæld smeltet smør i efterfulgt af mel, malede mandler, salt og bagepulver. Bland det hele sammen, og rør mælken i. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og sæt på køl i 1 time (eller natten over, hvis du vil).

Forvarm ovnen til 200 grader (180 grader varmluft). Smelt lidt smør, og pensl madeleinekageformene. Drys med lidt mel, og bank overskyndende mel af.

Kom 1 strøget spsk. dej i hver af formene. Bag i 10-12 minutter, til kagerne er gyldenbrune. Vent, til de er kølet lidt af, og tag dem så ud af formene. Gentag med den resterende dej. Sigt lidt flormelis over kagerne, hvis du vil, og server med det samme.

Kilde

Bazaar

Opskriften stammer fra bogen: Bazaar Farverig vegetarmad fra Mellemøsten

Om forfatteren
Profile picture for user Forlaget Turbine
Forlaget Turbine
Bio
Forlaget Turbine udgiver mange spændende kogebøger. Nogle af opskrifterne fra bøgerne deler vi her.
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
1 t
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier