Madbrød

Madbrød
Sidst ændret:
Mandag den 4. marts, 2019 - 13:22
Beskrivelse

Nemt og lækkert madbrød med drys af tørret rødbede, tørret skalotteløg og salt.

Brødet er sprødt udenpå og saftigt indeni, og det lækre drys bidrager med en anderledes og interessant smag.

Server brødet som tilbehør til supper, eller brug det til tapas.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Brød
Forberedelsestid
2 timer, 30 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
2 timer, 55 minutter
Ingredienser
1⁄2 pk Gær
4 dl Vand
1 1⁄2 tsk Salt
500 g Hvedemel
  Kryddersalt (til drys)
Vejledning

Smuldr gæren i  en røreskål eller dejfad.

Hæld vand og salt i skålen og opløs gæren heri - brug et håndpiskeris. 

Tilsæt olivenolie og hvedemel og rør dejen godt sammen.

Kom bagepapir i bunden af en springform og smør formens sider med olie.

Læg dejen i formen, den skal være jævn hele vejen rundt.

Læg et viskestykke over formen og lad dejen hæve i 2-3 timer ved stuetemperatur.

Prik nogle huller i dejen (evt. med fingrene) og drys overfladen med en blanding af tørret rødbede, skalotteløg og havsalt.

Bag brødet i en forvarmet ovn uden varmluft ved 200 grader i 25 minutter.

Lad brødet afkøle på en bagerist inden servering.

Madbrød

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier