Macarons med saltkaramel

Macarons med saltkaramel

2 t
12 min
30  Stk
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør

Denne opskrift på den klassiske, franske macarons er i en lidt anden retning end de normale sukkersøde macarons man plejer at få. ✅ Saltet og kakaoen giver en lækkert, men anderledes smag end du kender. 🍴

Om opskriften
Beskrivelse

Denne opskrift på den klassiske, franske macarons er i en lidt anden retning end de normale sukkersøde macarons man plejer at få. Saltet og kakaoen giver en lækkert, men anderledes smag end du kender.

Ingredienser
150 g Sukker
50 g Vand
100 æggehvider
150 g Mandelmel
140 g Flormelis
10 g Kakao pulver
1 Rund tyl
Vejledning

Skallerne

Varm sukkeret og vandet op i en gryde til 117 grader (brug et sukkertermometer).

Imens piskes 50 gram æggehvider stive i en skål med en håndmixer.

Når sukkersiruppen er oppe på 117 grader, tages gryden af varmen, og siruppen hældes i en tynd stråle ned i de piskede æggehvider, mens der forsat pisket indtil æggehviderne bliver til en sej og kold marengs. 

I en anden skål sigtes mandelmel, kakaopulver og flormelis sammen. Derefter skal de sidste 50 gram æggehvider røres i (det tager lidt tid, inden alt melen er optages af æggehviderne).

Vend forsigtigt marengsen i melmassen.

Kom hele blandingen op i en sprøjtepose med en rund tyl.

Sprøjt 30 runde klatter ud på 2 bageplader med bagepapir.

Lad dine Macarons hvile på bagepladen i 30 min, inden de bages ved 150 grader i alm. ovn i 12 min ( bag en plade af gangen.)

Lad dem derefter køle af på bagepladen indtil de er helt kolde.

Macarons

Fyldet

Her brugte jeg opskriften på bløde flødekaramel med salt 

Som jeg dog kun kogte i 30 min. (normalt skal de have 50 min.) og lod den ligge på køl indtil jeg skulle samle dem.

Macarons

Macarons består en skal i bunden med fyld i mellem og endnu en skal på toppen.

Noter

Man kan med fordel benytte sig af en Macaron bagemåtte, det gør udsprøjtningen nemmere og mere ensformig. 

Sprøjteposerne har vi fundet her. 

Det glatte tyl vi brugte har vi fundet her.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier