Macarons

Macarons

50 min
18 min
20  Stk
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Om opskriften
Beskrivelse

Der er i øjeblikket gået legestue i mit køkken, jeg tester for tiden en del nye desserter. De små lækre franske macarons er sjove at arbejde med - selvom dejen til tider driller mig.

Men legen med farver og smage er nu sjov.

Og med tiden kan det ske jeg bliver rigtig god, men til da, er det nu sjov at øve sig.

Ingredienser
Macarons
100 g æggehvider (stuetemperatur)
50 g Sukker
100 g Mandelmel
200 g Flormelis
Vejledning

Pisk æggehviderne stive i en skål, med en håndmikser.

Når æggehviderne er stive, kommes sukker op i æggehviderne og der piskes igen et par minutter.

Vend nu flormelis og mandelmel sammen med æggehviderne og vend forsigtigt, til du har en homogen masse.

Tilsæt eventuelt farve eller glimmer, nu og giv dine makroner et pift.

Kom dejen på en sprøjtepose eller en almindelig pose og sprøjt dejen ud på en bageplade med bagepapir, til klatter på størrelse med en 5 krone cirka.

Lad dine makroner stå og tørre på køkkenbordet i 20-30 minutter, inden de kommes i en varm ovn på 160 grader almindelig varme i 15-18 minutter.

Når dine makroner er færdig bagte tages de ud af ovnen og afkøler let på bagepalden inden de tages af bagepapiret og sættes til afkøling på en bagerist.

Med lidt øvelse er mine makroner nu også begyndt at få de små fine fødder, alle snakker op, og det er en sejr for mig.

Mine makroner fik denne gang et godt skud guld glimmer og blev flot gyldne.

Jeg bruger en sprøjtepose til at få chokoladeganache lagt på indersiden af mine macarons.

Når halvdelen af mine skaller har fået chokoladeganasche på, lukkes de sammen som en burger.

Stil dem på køl i 30 minutter og de er klar til servering.

Macarons

Noter

Opskriften på gold chokolade ganachen kan findes her.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier