Macaroni and Cheese

Macaroni and Cheese

20 min
20 min
4  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Den dejlige og klassiske ret Mac and Cheese. Jeg kender især retten fra den amerikanske serie Friends, hvor det var en af Joeys livretter.
Om opskriften
Beskrivelse

Den dejlige og klassiske ret Mac and Cheese.

Jeg kender især retten fra den amerikanske serie Friends, hvor det var en af Joeys livretter. Retten er mild og børnevenlig og kan både stå for sig selv eller bruges som tilbehør til især en grillaften.

Ingredienser
500 g Pasta (Makaroni - der er snoede)
40 g Smør
5 spsk Hvedemel (Cirka)
6 dl Sødmælk
2 dl Fløde
100 g Revet ost (F.eks. mozzarella)
100 g Cheddar ost (Revet)
  Muskatnød (Revet. Efter smag)
  Salt
  Peber (Fra kværn)
Vejledning

Pasta

Kog dine makaronier 2-3 minutter mindre end den anbefalede kogetid på pakken.

Gem 1-2 dl af kogevandet for en sikkerheds skyld.

 

Ostesovs

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved middelhøj varme.

Tilsæt melet under omrøring indtil du har en fast og ensartet "melbolle".

Tilsæt cirka 1 dl mælk ad gangen under kraftig omrøring, så du får rørt alle melklumperne ud.

Når du ikke har mere mel, så tilsæt fløden.

Det skal nu koge i minimum 5 minutter, så du får kogt melsmagen ud af sovsen.

Tilsæt revet cheddar og revet mozzarella og rør det godt ud i sovsen. Lad vær med at bruge al osten, der skal bruges lidt til at komme henover retten inden den skal i ovnen.

Smag den til med salt og peber og den er nu klar.

 

Mac and cheese

Hæld dine makaroni skruer i et ildfast fad og hæld ostesovsen henover.

Det skal dække henover din pasta. Hvis det ikke gør, så kom resten af kogevandet fra pastaen i fadet, så det bliver dækket. Du kan evt. spæde op med lidt fløde hvis du mangler. Rør forsigtigt rund i fadet, så det er jævnt fordelt.

Drys resten af osten henover fadet. 

Bag retten i ovnen i cirka 15-20 minutter ved 200 grader varmluft. 

Retten skal blive gylden på toppen.

Server retten for sig selv eller som tilbehør til f.eks. en brisket, spareribs eller hotwings.

Macaroni and Cheese

Noter

Hvis du ønsker at gøre den ekstra sprød på toppen, så kan du drysse rasp henover osten på toppen.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier