ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Macaroni and Cheese

PER ASMUSSEN | 3. juni 2019
Den amerikanske klassiker: Makaroni med ost

Den dejlige og klassiske ret Mac and Cheese.

Jeg kender især retten fra den amerikanske serie Friends, hvor det var en af Joeys livretter. Retten er mild og børnevenlig og kan både stå for sig selv eller bruges som tilbehør til især en grillaften.


Antal: 4 personer

Macaroni and Cheese

Den amerikanske klassiker: Makaroni med ost
3.89 fra 68 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 500 gram Pasta Makaroni - der er snoede
  • 40 gram Smør
  • 5 spsk. Hvedemel Cirka
  • 6 deciliter Sødmælk
  • 2 deciliter Fløde
  • 100 gram Revet ost F.eks. mozzarella
  • 100 gram Cheddar ost Revet
  • Muskatnød Revet. Efter smag
  • Salt
  • Peber Fra kværn

Sådan gør du

Pasta

  • Kog dine makaronier 2-3 minutter mindre end den anbefalede kogetid på pakken.
  • Gem 1-2 dl af kogevandet for en sikkerheds skyld.

Ostesovs

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved middelhøj varme.
  • Tilsæt melet under omrøring indtil du har en fast og ensartet "melbolle".
  • Tilsæt cirka 1 dl mælk ad gangen under kraftig omrøring, så du får rørt alle melklumperne ud.
  • Når du ikke har mere mel, så tilsæt fløden.
  • Det skal nu koge i minimum 5 minutter, så du får kogt melsmagen ud af sovsen.
  • Tilsæt revet cheddar og revet mozzarella og rør det godt ud i sovsen. Lad vær med at bruge al osten, der skal bruges lidt til at komme henover retten inden den skal i ovnen.
  • Smag den til med salt og peber og den er nu klar.

Mac and cheese

  • Hæld dine makaroni skruer i et ildfast fad og hæld ostesovsen henover.
  • Det skal dække henover din pasta. Hvis det ikke gør, så kom resten af kogevandet fra pastaen i fadet, så det bliver dækket. Du kan evt. spæde op med lidt fløde hvis du mangler. Rør forsigtigt rund i fadet, så det er jævnt fordelt.
  • Drys resten af osten henover fadet. 
  • Bag retten i ovnen i cirka 15-20 minutter ved 200 grader varmluft. 
  • Retten skal blive gylden på toppen.
  • Server retten for sig selv eller som tilbehør til f.eks. en brisket, spareribs eller hotwings.

Noter

Hvis du ønsker at gøre den ekstra sprød på toppen, så kan du drysse rasp henover osten på toppen.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.