Lynstegt tun med sesam

Lynstegt tun med sesam

45 min
3 min
2  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion

Lynstegt tun med sesamfrø er en delikatesse, der er rigtig lækker som forret.👌

Skær fisken i tynde skiver og server✅ f.eks. på en bund af blandede salater✅ vendt med olie/eddikedressing og lidt sprøde rugbrødschips som et knasende drys.

Husk at fisken skal have tid til at trække med salt inden tilberedningen. Det er vigtigt, da det sikrer kødet den rette konsistens. 

Om opskriften
Beskrivelse

Lynstegt tun med sesamfrø er en delikatesse, der er rigtig lækker som forret.

Skær fisken i tynde skiver og server den f.eks. på en bund af blandede salater vendt med olie/eddikedressing og lidt sprøde rugbrødschips som et knasende drys.

Husk at fisken skal have tid til at trække med salt inden tilberedningen. Det er vigtigt, da det sikrer kødet den rette konsistens. 

Ingredienser
200 g Tun (gulfinnet)
  Salt
  Sesamfrø
Vejledning

Vi brugte 200 gram gulfinnet tun til 2 personer. 
Vores stykke er købt frisk hos fiskemanden.

Lynstegt tun med sesam

Tag fisken ud af køleskabet 30 minutter før servering.

Gourmetsalt fisken ved at drysse salt på alle sider.

Lad den hvile i 15 minutter og skyl den godt under en kold vandhane.

Tør fisken godt af inden den skal bruges.

Hæld sesamfrø ud i en tallerken. Vend tunen i deri, så alle sider bliver dækket af sesamfrø.

Varm en slip-let pande op til meget høj temperatur. Steg tunen på en tør pande i 30 sekunder på alle sider. 

Skær tunen i tynde skiver før servering.

Lynstegt tun med sesam

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier