Lynhurtig mayo med cayennepeber

Lynhurtig mayo med cayennepeber

1 min
1 min
1  portion
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Lynhurtig hjemmelavet mayonnaise på 2 minutter! Ekstradybde og varme fra cayennepeberet. Et superlækkert tilbehør på frokostbordet.
Om opskriften
Beskrivelse

Denne mayonnaise kan laves på under 2 minutter fra du går i gang til du er færdig. Den kræver dog at du ejer en stavblender.

Lynhurtig mayo med cayennepeber

Cayennepeberet giver lidt varme til denne dejlige og fyldige mayo!


Ingredienser
1 Æg
1 tsk Salt (flage- eller groft)
1 tsk Sennep
1 tsk Eddike
2 dl Olie (smagsneutral)
  Salt og peber (tilsmagning)
  Cayennepeber (tilsmagning)
  Citronsaft (tilsmagning)
Vejledning

Opskriften kræver at du bruger stavblenderglas som passer sammen med din stavblender.

Slå hele ægget ud i.

Kom salt i.

Tilsæt sennep og eddike.

Hæld olien i glasset. Nogen siger at det skal gøres forsigtigt, så æggeblommen ikke går i stykker. Jeg har dog ikke oplevet problemer med det.

Kom stavblenderen ned i glasset. Her er det vigtigt at den kommer helt ned i bunden.

Blend, men hold stavblenderen helt nede indtil det er tyknet. Fortsæt langsomt opad indtil alt olien og æggene er emulgeret sammen og har en flot mayo-konsistens.

Bland citronsaft og cayennepeber i og smag evt. til med salt og peber.

 

 

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier