Lynhurtig bearnaise

Lynhurtig bearnaise

10 min
5 min
4  personer
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
✅Det her er mit bud på en "fedtfattig" udgave af den klassiske Sauce Bearnaise.

Bearnaise

✅I denne bearnaisesovs bliver en del af smørret erstattet af grøntsagsbouillon, og så skal man kun bruge en tredjedel af den normale smørmængde.

Istedet for at piske smørret i massen, gør man det desuden modsat her!

 

Om opskriften
Beskrivelse

Det her er mit bud på en "fedtfattig" udgave af den klassiske Sauce Bearnaise.

Bearnaise

I denne bearnaisesovs bliver en del af smørret erstattet af grøntsagsbouillon, og så skal man kun bruge en tredjedel af den normale smørmængde.

Istedet for at piske smørret i massen, gør man det desuden modsat her!

 

Lynhurtig bearnaise sovs opskrift

Ingredienser
100 g Smør
4 Æggeblommer
1 dl Grøntsagsbouillon
2 tsk Estragon (tørret)
1 tsk Hvidvinseddike
  Salt (til smag)
Vejledning
  1. Smelt smørret i en gryde.
  2. Bland de øvrige ingredienser sammen i en skål og pisk dem sammen.
  3. Hæld blandingen ned i det smeltede smør og rør kraftigt.
  4. Lad saucen tykne under kraftig omrøring.
  5. Smag eventuelt til med mere salt og hvidvinseddike.
Noter

Tip: Hvis saucen skiller, så rør kraftigt i saucen. Alternativt kan der hældes lidt koldt vand ved!

Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier