Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Luksus tarteletter

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

5. juni 2018

Opskrift på luksus tarteletter

Tarteletter de luxe.

Vores udgave af tarteletter er med en skal af filodej, sous vide tilberedte hvide asparges (fra Samsø) og en sovs med hjemmelavet kyllingefond og kogt kyllingekød.


Redaktion: Se vores opskrift med tarteletter med kylling og sprødt skind her.


Antal: 2 Portioner

Luksus tarteletter

Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 1 stk. Hel Kylling
  • 0.5 stk. Porre
  • 2 stk. Laurbærblad
  • 5 stk. Peberkorn
  • 0.5 package Filodej Kan købes i de fleste gode supermarkeder (kølevare)
  • 20 gram Smør
  • 10 stk. Asparges Hvide
  • 0.5 tsk. Sukker
  • 0.5 tsk. Salt
  • 7 gram Smør
  • 20 gram Smør
  • 3 spsk. Hvedemel
  • 0.5 deciliter Fløde
  • Krydderier Salt, peber, æbleeddike og citronsaft
  • Persille

Sådan gør du

  • Vi giver den fuld gas med denne opskrift og det er selvfølgelig ikke nødvendigt at du gør det samme.
    I bund og grund kan du nøjes med hønsefond/kyllingebouillonterning, dåse asparges og færdigkøbte tarteletskaller. 
    Sous vide tilberedningen, parteringen af kyllingen og den hjemmelavede fond gør "bare" retten endnu mere unik.
     

    Hønsefond

    Vi elsker sprødt kyllingeskind og hader madspild. Derfor køber vi altid hele kyllinger og her har vi en opskrift på hønsefond hvor kødet på benene og vingerne bruges til sovsen.
    Hvorfor er det smart at købe en hel kylling og lave hønsefonden selv? 
    For det første køber mange danskere deres kyllingekød i pakker a' 2 fileter. Typisk koster en hel kylling ikke meget mere og her får du hele fuglen samt det dejlige skind.
    Læs mere partering af kylling og hvad du kan bruge resten af kyllingen til.
    Her til fonden bruger vi "kun" skroget, inderfileterne og vingerne. Dvs. brystfileterne og over-/underlårene og skindet bruges til to andre opskrifter:
    • Club Sandwich
    • Cæsar Salat
    • Paneret kyllingebryst med polenta fritter og ærtemos
     
    Skroget, vingerne og inderfileterne koges i cirka 45 minutter sammen med laurbærblad, peberkorn og porrer.
    Sigt fonden og lad den koge videre i 15 minutter. Imens plukker du benene for kød, der lægges til side.
    Fonden og kødet skal begge bruges til sovsen.
     

    Filodejstarteletter

    Start med at smelte smørret (vi gør det typisk i et krus i mikroovnen) og tænd ovnen på 175 grader.
    Der er normalt 8 plader i en pakke og du skal bruge 4 stk. til denne opskrift.
    Del hver af pladerne i 6 lige store firkanter og og pensl alle 24 firkanter med det smeltede smør.
    Du skal bruge 4 firkanter af filodej pr. tarteletskal. Læg de 4 stykker ovenpå hinanden så de laver en stjerneform. 
    Smør 6 muffinsforme med olie eller smør og placer forsigtigt de skaller i dem.
    Sæt formene i en bageform og bag dem sprøde. Det tager cirka 12 minutter.
    Lad dem køle og behandl dem forsigt, da de er ret skrøbelige.
    Fileodejsskaller
     

    Hvide asparges sous vide

    Vi brugte økologiske, hvide asparges fra Samsø og synes at de fortjener den bedste tilberedningsmetode, der i vores verden er sous vide.
    Bundet var fyldt med asparges i forskellige størrelser, så vi valgte de 10 tyndeste til denne opskrift.
    Skræl dine hvide asparges, men lad hovedet forblive intakt. Skær den nederste 1/3 fra og måden du kan sikre dig på at du har skrællet nok af på er, at mærke efter i bunden af dit asparges - da den ikke må flosse når du har skærer i den. Hvis den gør det, så skal der skrælles mere af den.
    Drys salt og sukker på dem og vakuumpak dem med en klat smør.
    Sous vide hvide asparges
    Normalt vil vi tilberede dem i 30 minutter ved 85 grader, men fordi de var så tynde, gav vi dem 20 minutter ved 85 grader i stedet for.
    De er nu klar til servering
     

    Høns i asparges (sovsen)

    Start med at smelte smørret ved middelhøj varme i en tykbundet gryde. 
    Brug gerne også smørret fra vakuumposen med dine asparges. 
    Når smørret er smeltet skal melet i under kraftig omrøring. 
    Tilsæt løbende hønsefonden (der skal bruges cirka 1/2 liter) under omrøring. 
    Herefter fløden - igen under omrøring.
    Hæld det trevlede kyllingekød i og lad sovsen simre i et par minutter.
    Smag til med citronsaft, eddike, salt og peber. 
    Lige før servering hældes dine snittede asparges i sovsen. De er tilberedt, så de skal ikke være i sovsen for længe, da konsistensen er som den skal være.
    Høns i asparges
     

    Servering

    Hæld sovsen i din tartelet og drys hakket persille henover.
    Luksus tarteletter
    Velbekomme.