Løgtærte

Løgtærte
Underrubrik
Karamelliseret løgtærte med tomat, mozzarella, basilikum og sprød Serrano
Sidst ændret:
Onsdag den 3. februar, 2021 - 09:12
Beskrivelse

Karamelliseret løgtærte med tomat, mozzarella, basilikum og sprød Serrano skinke.

Det er lang tid siden vi har fået tærte herhjemme.

Herhjemme har vi lavet tærte med butterdej, men man kan også sagtens lave den med normalt tærtedej.

Håber I vil prøve min opskrift på løgtærte.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
  Butterdej (eller tærtedej - 1 plade)
4 Løg
2 fed Hvidløg
1 spsk Frisk timian (hakket)
1⁄2 dl Hvidvinseddike
3 Æg
2 Tomater (3 hvis de er små)
  Smør (til stegningen)
  Opskriftsgruppe (Topping)
  Serranoskinke (bagt sprødt i ovnen)
Vejledning

1. Serranoskinke kommes på en bageplade og sættes i ovnen på 175 grader i ca. 10 minutter, til det er sprødt.

2. Butterdejen puttes i en smurt tærteform og bages i 10 minutter på 175 grader.

3. Løgene hakkes ud i grove både, hvidløg hakkes fint og kommes i en gryde med smør på mellemhøj varme til de er klare.

4. Timian tilsættes sammen med sukker og eddike, nu skal det steges til det bliver gylden brun, smag til med salt og peber.

5. Æg og fløde piskes sammen med salt og peber, løgene kommes i tærteformen, hvorefter æg/fløde kommes oven på.

6. Sidst kommes skiver af tomater og mozzarella oven på.

7. Bages i ovnen i 20-25 minutter på 200 grader til den er gyldenbrun og har sat sig.

8. Frisk basilikum og stykker af en sprød skinke lægges ovenpå før servering.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier