Opskrift på løgsuppe
En dekorativ udgave af klassikeren fransk løgsuppe, indbagt i en “skål” af brød.
Med denne opskrift får du to-i-en, da brødet til suppen fungerer som en spiselig suppeskål.
At bage sine suppeskåle af brøddej kræver ikke det store i hverken tid eller kræfter, og resultatet bliver både sjovt og anderledes samt utrolig velsmagende.
Løgsuppe
Ingredienser
Løgsuppe
- 500 gram Løg eller 4 store løg
- 2 fed Hvidløg kan undlades
- 50 gram Smør
- 10 gram Hvedemel svarer til 1 spsk. mel
- 5 deciliter Bouillon grøntsags-, hønse,- eller oksebouillon (hjemmelavet eller købt).
- Krydderier salt og peber
- Hvidvinseddike
- Citronsaft
- Sukker
- 150 gram Revet ost
Brød
- 2.5 deciliter Vand lunkent
- 0.25 pakke Gær
- 1 tsk. Sukker
- 1.5 tsk. Groft salt
- 1 spsk. Olivenolie
- 350 gram Hvedemel evt. mere
Sådan gør du
Brødskåle:
- Gæren opløses i vandet og der tilsættes salt, sukker og olie.
- Melet tilsættes lidt ad gangen, måske skal der bruges lidt mere eller mindre mel - du må prøve dig frem. Dejen skal være smidig og let fugtig uden at være våd og klistret.
- Læg et fugtigt klæde eller sæt en badehætte over skålen og lad dejen hæve i cirka 30 minutter.
- Efter hævning tages dejen op af skålen og formes til fire runde boller.
- Lad bollerne efterhæve 15 minutter.
- Skær med en lille skarp kniv rundt om toppen på bollerne, der hvor låget skal være. Dette gør, at bollerne under bagningen hæver i højden, og ikke bliver flade og kompakte.
- Drys bollerne med mel og bag dem først 5 minutter ved 250 grader og derefter 10-15 minutter ved 200 grader.
- Lad bollerne køle af på en rist, de skal være næsten afkølede, inden du udhuler og fylder dem med suppen.
Løgsuppe:
- Skær løgene i halve og derefter i tynde skiver. Bruger du hvidløg, hakkes de fint.
- Smørret smeltes i en gryde, og løg og eventuelt hvidløg kommes i. Steg løgene ved middel varme, de skal blive bløde og gyldne, men må ikke blive brune og brankede, da de så vil få en bitter smag.
- Tilsæt melet og rør rundt, til det er opsuget.
- Tilsæt fond, og lad lad suppen koge ved svag varme i cirka 30 minutter. Det passer cirka med den tid, det tager for dejen til brødlåget at hæve.
- Smag suppen til med salt, peber, sukker, eddike og citronsaft.
Samling af retten:
- Skær toppen af bollerne, følg snittet, du lavede langs kanten. Udhul dem ved at fjerne brødkrummen, brug evt. en ske. Du skal fjerne så meget, at der bliver plads til suppen, men ikke så meget, at "væggen" bliver så tynd og suppen trænger igennem brødet.
- Fyld suppen i bollerne og drys overfladen med revet ost.
- Sæt dine brødskåle i ovnen ved 225 gader og gratiner dem, til osten er gylden - det tager cirka 10-15 minutter.
- Server straks!