Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Løgsuppe

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

16. august 2018
En dekorativ udgave af klassikeren fransk løgsuppe, indbagt i en "skål" af brød. Med denne opskrift får du to-i-en, da brødet til suppen fungerer som en spiselig suppeskål.

Opskrift på løgsuppe

En dekorativ udgave af klassikeren fransk løgsuppe, indbagt i en “skål” af brød.

Med denne opskrift får du to-i-en, da brødet til suppen fungerer som en spiselig suppeskål.

At bage sine suppeskåle af brøddej kræver ikke det store i hverken tid eller kræfter, og resultatet bliver både sjovt og anderledes samt utrolig velsmagende.


Antal: 2 personer

Løgsuppe

En dekorativ udgave af klassikeren fransk løgsuppe, indbagt i en "skål" af brød. Med denne opskrift får du to-i-en, da brødet til suppen fungerer som en spiselig suppeskål.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Fransk
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

Løgsuppe

  • 500 gram Løg eller 4 store løg
  • 2 fed Hvidløg kan undlades
  • 50 gram Smør
  • 10 gram Hvedemel svarer til 1 spsk. mel
  • 5 deciliter Bouillon grøntsags-, hønse,- eller oksebouillon (hjemmelavet eller købt).
  • Krydderier salt og peber
  • Hvidvinseddike
  • Citronsaft
  • Sukker
  • 150 gram Revet ost

Brød

  • 2.5 deciliter Vand lunkent
  • 0.25 pakke Gær
  • 1 tsk. Sukker
  • 1.5 tsk. Groft salt
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 350 gram Hvedemel evt. mere

Sådan gør du

Brødskåle:

  • Gæren opløses i vandet og der tilsættes salt, sukker og olie.
  • Melet tilsættes lidt ad gangen, måske skal der bruges lidt mere eller mindre mel - du må prøve dig frem. Dejen skal være smidig og let fugtig uden at være våd og klistret. 
  • Læg et fugtigt klæde eller sæt en badehætte over skålen og lad dejen hæve i cirka 30 minutter. 
  • Efter hævning tages dejen op af skålen og formes til fire runde boller. 
  • Lad bollerne efterhæve 15 minutter.
  • Skær med en lille skarp kniv rundt om toppen på bollerne, der hvor låget skal være. Dette gør, at bollerne under bagningen hæver i højden, og ikke bliver flade og kompakte.   
  • Drys bollerne med mel og bag dem først 5 minutter ved 250 grader og derefter 10-15 minutter ved 200 grader. 
  • Lad bollerne køle af på en rist, de skal være næsten afkølede, inden du udhuler og fylder dem med suppen.

Løgsuppe:

  • Skær løgene i halve og derefter i tynde skiver. Bruger du hvidløg, hakkes de fint.
  • Smørret smeltes i en gryde, og løg og eventuelt hvidløg kommes i. Steg løgene ved middel varme, de skal blive bløde og gyldne, men må ikke blive brune og brankede, da de så vil få en bitter smag. 
  • Tilsæt melet og rør rundt, til det er opsuget.
  • Tilsæt fond, og lad lad suppen koge ved svag varme i cirka 30 minutter. Det passer cirka med den tid, det tager for dejen til brødlåget at hæve.
  • Smag suppen til med salt, peber, sukker, eddike og citronsaft. 

Samling af retten:

  • Skær toppen af bollerne, følg snittet, du lavede langs kanten. Udhul dem ved at fjerne brødkrummen, brug evt. en ske. Du skal fjerne så meget, at der bliver plads til suppen, men ikke så meget, at "væggen" bliver så tynd og suppen trænger igennem brødet. 
  • Fyld suppen i bollerne og drys overfladen med revet ost.
  • Sæt dine brødskåle i ovnen ved 225 gader og gratiner dem, til osten er gylden - det tager cirka 10-15 minutter.
  • Server straks!