Løgsuppe med bagte rygeostboller

Løgsuppe med bagte rygeostboller

5 min
1 t, 10 min
4  personer
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
✅Smuk og velsmagende ret.✅Der er en simpel grund til at løgsuppen har været et hit i mange år og vil forblive det fremover.

✅Vi har opskriften fra bogen: "GRØNT MED UMAMI OG VELSMAG", skrevet af Klavs Styrbæk & Ole G. Mouritsen. De skriver følgende om opskriften:
Om opskriften
Beskrivelse

Smuk og velsmagende ret.

Der er en simpel grund til at løgsuppen har været et hit i mange år og vil forblive det fremover.

Vi har opskriften fra bogen: "GRØNT MED UMAMI OG VELSMAG", skrevet af Klavs Styrbæk & Ole G. Mouritsen. De skriver følgende om opskriften:

"Den lange tilberedning af løgene er alfa og omega for den færdige smag i suppen. Løgene karamelliserer og udvikler en meget rig smag, ja ren kokumi. Kartoffelkogevand og bouillon tilfører umami. Rygeosten giver bollerne en fin røgsmag,  der komplementerer suppen."

Ingredienser
Løgsuppe
1 kg Zittauerløg
2 spsk Olivenolie
2 fed Hvidløg
5 Timianstilke
  Muskatnød (efter smag)
1 knsp Cayennepeber
1 1⁄2 l Bouillon (væde, dvs. urtebouillon, kartoffelvand, vand eller hønsebouillon)
Rygeostboller
200 g Vesterhavsost (eller anden fast ost)
25 g Parmesan (Parmigiano-Reggiano)
100 g rygeost
1 Æg
10 g Rasp
1⁄4 tsk Cayennepeber
1 1⁄2 l Olie (til stegning)
  Salt
Vejledning

Løgsuppe

1. Rens, halvér, og skær løgene i skiver. Pil hvidløg, knus det med håndroden, og skyl timiankvistene.

2. Varm en tykbundet gryde en smule op med olivenolie, og tilsæt hvidløg, timian og cayennepeber.

3. Riv muskatnød i, og lad løgene simre; i starten under låg ved svag varme med et par enkelte omrøringer, og derefter uden låg – jo længere, jo bedre, og mindst 45 minutter.

4. Tilsæt væden, og lad suppen simre endnu 25 minutter ved svag varme, og smag til.

 

Rygeostboller

1. Riv Vesterhavsost og parmesanost fint på et rivejern.

2. Rør de tre slags ost, æg, rasp og cayennepeber sammen, og smag til med salt.

3. Rul massen til små, ens kugler a cirka 10 gram.

4. Varm olien op til 150 °C, og steg kuglerne i olien ad et par omgange, så der ikke kommer for mange i ad gangen; de drejer selv rundt og bliver stegt smukt gyldne. Læg dem på fedtsugende papir, når de er færdige.

 

Servering

Servér den brandvarme suppe i gryden, varm ostebollerne i ovnen ved 80 °C, og servér dem lune for sig til suppen.

Kilde

Foto: Jonas Drotner Mouritsen


Grønt med umami

Bogen kan købes her.

Om forfatteren
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Bio
Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier