Løgmarmelade

Løgmarmelade

10 min
30 min
1  glas
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Løg og marmelade er ikke umiddelbart to ting, de fleste forbinder med hinanden. Ikke desto mindre er løgmarmelade et utroligt lækkert og velsmagende tilbehør, der kan anvendes i mange sammenhænge:
Om opskriften
Beskrivelse

Løg og marmelade er ikke umiddelbart to ting, de fleste forbinder med hinanden. Ikke desto mindre er løgmarmelade et utroligt lækkert og velsmagende tilbehør, der kan anvendes i mange sammenhænge: Som tilbehør til kød, fisk og fjerkræ, som smørelse i en sandwich, eller prøv den på en kartoffelpizza. 

Ingredienser
3 Rødløg
2 spsk Olie
1⁄2 dl Æbleeddike
2 spsk Balsamico
2 spsk Sukker
3 spsk Frisk timian
1⁄4 tsk Sennep (Dijonsennep)
1 spsk Honning
  Salt
  Peber
Vejledning

Skær løgene i tynde skiver.

Varm olien i en gryde og svits løgene et par minutter - de skal ikke tage farve, bare blive bløde.

Tilsæt eddike, balsamico og sukker og skru ned til svag varme.

Lad kompotten simre i cirka 20 minutter.

Tilsæt honning, sennep, timian og salt. Lad det hele simre videre indtil løgene er blevet bløde og lagen er kogt helt ind.

Smag til.

Hæld marmeladen på rene, skoldede glas.

Løgmarmelade

Noter

Server løgmarmeladen som tilbehør til retter, du ellers ville servere chutney til.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier