Løgkompot

Løgkompot

10 min
20 min
2  Glas
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion

Der er næsten ikke grænser for, hvor du kan bruge en løgkompot som et velvalgt tilbehør.✅ 

Kompotten, der på mange måder minder om en marmelade, er lavet på løg, hvilket både gør den syrlig og sød. Derfor er

Om opskriften
Beskrivelse

Der er næsten ikke grænser for, hvor du kan bruge en løgkompot som et velvalgt tilbehør. 

Kompotten, der på mange måder minder om en marmelade, er lavet på løg, hvilket både gør den syrlig og sød. Derfor er den velegnet som tilbehør i det salte køkken såvel som i det søde køkken.

Brug løgkompotten i en lækkert sandwich, som tilbehør på pålæg og ost eller som et friskt indspark til en god bøf. Der er som sagt stort set ingen grænser for, hvor du kan bruge et både sødt og syrligt tilbehør.   

Ingredienser
6 Rødløg
4 spsk Olivenolie
1 dl Æbleeddike
4 spsk Balsamico
4 spsk Sukker
6 spsk Frisk timian
1⁄2 tsk Dijonsennep
2 spsk Honning
  Krydderier (Salt, peber)
Vejledning

Skær løgene i tynde skiver

Varm olien op i en gryde og svits løgene i et par minutter til de bliver bløde og klare.

Tilsæt eddike, balsamico og sukker og skru ned til jævn varme.

Lad kompotten simre i ca. 20 minutter.

Kom honning, sennep. timian og salt i og lad det hele simre videre, indtil lagen er kogt helt ind.

Smag løgkompotten til og hæld den på glas. 

Løgkompot

Løgkompot

Løgkompot

Kilde

Opskriften fra løgkompotten har vi fra Loui&Bearnaisen.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier