Linsebolognese

Linsebolognese

10 min
45 min
4  Portioner
fadlsforlag
Redaktion
Dejlig opskrift på en kødfri linse-bolognese med fuldkornsspaghetti. Denne vegetarret kan laves på under 1 time, men bliver kun bedre af at få lov til at stå at simre og passe sig i gryden.
Om opskriften
Beskrivelse

Dejlig opskrift på en kødfri linse-bolognese med fuldkornsspaghetti. Denne vegetarret kan laves på under 1 time, men bliver kun bedre af at få lov til at stå at simre og passe sig i gryden. 

Vi har opskriften fra bogen: "Hverdagsfavoritter", hvor forfatterne siger følgende om opskriften:

”Bolognese får nok de fleste til at tænke på en ret med oksekød, men jeg har her lavet en vegetarisk udgave af røde linser. Linse-bolognesen er med friske krydderurter og serveres med fuldkornsspaghetti.”

Ingredienser
1 Løg
2 fed Hvidløg
2 spsk Olivenolie
2 spsk Tomatpure
1 ds Hakket Tomater
1 tsk Basilkum (Tørret)
1 tsk Oregano (Tørret)
1 tsk Timian (Tørret)
2 Gulerødder
3 dl Vand
1⁄2 ds Kokosmælk
200 g Linser (Røde)
1⁄2 dl Rødvin
1 tsk Salt
1 knsp Peber
300 g Spaghetti (Fuldkorns)
  Parmesan (Friskrevet)
Vejledning

1.    Hak løget, og pres hvidløgene. Svits det sammen i olivenolie i en stegepande, indtil løgene begynder at blive gyldne. 

2.    Tilsæt tomatpure, og lad det stege med et par minutter, inden hakkede tomater, basilikum, oregano, timian, vand, kokosmælk, linser og rødvin tilsættes.

3.    Hak gulerødder, og tilsæt dem til gryden.

4.    Bring gryden i kog, og lad den simre, til linserne har optaget alt væsken.

5.    Lad linse-bolognesen simre – jo længere tid, jo mere smag får den. 

6.    Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.

7.    Smag bolognesen til med salt og peber, og servér med spaghetti og friskrevet parmesan.

Kilde

 Vi har fået opskriften fra bogen: "Hverdagsfavoritter"

Om forfatteren
fadlsforlag
Redaktion
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier