x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Lemoncurd

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 20. november 2018
Lækker sulten, er Lemoncurd

Her i huset, er vi tosset med at blande sødt og surt.

Hvad er så mere fantastisk end en lækker og frisk lemoncurd, sammen med bagværk!?

Lemoncurd er på bordet hver weekend og ender ofte også i flere kager på den ene eller anden måde.

Er du også til Lemoncurd, så er dette en nem opskrift – som også virker selv om man ikke har en røremaskine med varmelegeme som os.


Lemoncurd

Lækker sulten, er Lemoncurd
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Antal: 1 Portion
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 4 stk. Citroner saften
  • 300 gram Sukker
  • 4 stk. Æg Sammepisket
  • 125 gram Smør

Sådan gør du

  • Pres citronerne for saft.
    Kom citronsaft, sukker og smør op i din SILVERCREST KITCHEN TOOLS® Monsieur Cuisine édition plus røremaskine.
    Indstil din "Reverse hastighed" til 1 og temperatur 50 grader. Kør det i 7 minutter.
    Pisk æggene let sammen.
    Når de 7 minutter er gået kommes de sammenpiske æg op i røreskålen. Ttemperaturen indstilles til 80 grader i 15 minutter, stadig på hastighed 1.
    Når tiden er gået køres din lemoncurd igennem en sigte, da æggene danner tråde, og dem vil vi ikke have med.
    Skold dine sylteglas og hæld massen i dem. 
    Sæt dem på køl i minimum 2 timer, inden den serveres.
    Lemoncurd
    Server din lemoncurd sammen med letpisket flødeskum på en hjemmebagt scones.
    Scones

Noter

Har du ikke en SILVERCREST KITCHEN TOOLS® Monsieur Cuisine édition plus, kan din lemoncurd røres i en skål over vandbad. 
Det kræver lidt mere opmærksomhed, men samtidig kan man ofte undgå at æggene laver tråde.
 
 

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.