Lemoncurd

Lemoncurd

30 min
2 t
1  Portion
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør

Her i huset, er vi tosset med at blande sødt og surt.👌

Hvad er så mere fantastisk end en lækker og frisk lemoncurd, sammen med bagværk!?👨‍🍳

Lemoncurd er på bordet hver weekend og ender ofte også i flere kager på den ene eller anden måde.

Er du også til Lemoncurd, så er dette en nem opskrift - som også virker selv om man ikke har en røremaskine med varmelegeme som os.

Om opskriften
Beskrivelse

Her i huset, er vi tosset med at blande sødt og surt.

Hvad er så mere fantastisk end en lækker og frisk lemoncurd, sammen med bagværk!?

Lemoncurd er på bordet hver weekend og ender ofte også i flere kager på den ene eller anden måde.

Er du også til Lemoncurd, så er dette en nem opskrift - som også virker selv om man ikke har en røremaskine med varmelegeme som os.

Ingredienser
4 Citroner (saften)
300 g Sukker
4 Æg (Sammepisket)
125 g Smør
Vejledning

Pres citronerne for saft.

Kom citronsaft, sukker og smør op i din SILVERCREST KITCHEN TOOLS® Monsieur Cuisine édition plus røremaskine.

Indstil din "Reverse hastighed" til 1 og temperatur 50 grader. Kør det i 7 minutter.

Pisk æggene let sammen.

Når de 7 minutter er gået kommes de sammenpiske æg op i røreskålen. Ttemperaturen indstilles til 80 grader i 15 minutter, stadig på hastighed 1.

Når tiden er gået køres din lemoncurd igennem en sigte, da æggene danner tråde, og dem vil vi ikke have med.

Skold dine sylteglas og hæld massen i dem. 

Sæt dem på køl i minimum 2 timer, inden den serveres.

Lemoncurd

Server din lemoncurd sammen med letpisket flødeskum på en hjemmebagt scones.

Scones

Noter

Har du ikke en SILVERCREST KITCHEN TOOLS® Monsieur Cuisine édition plus, kan din lemoncurd røres i en skål over vandbad. 

Det kræver lidt mere opmærksomhed, men samtidig kan man ofte undgå at æggene laver tråde.

 

 

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier