Lemon meringue pie

Lemon meringue pie

1 t
25 min
1  tærte
Profile picture for user MickiCheng
MickiCheng
Amatør
MÅÅÅÅMS!! Jeg har lige lavet denne franske citrontærte. Og nøøøj, den smager godt!! Hvem ville du forkæle med sådan en lækker, sprød og frisk tærte?!
Om opskriften
Beskrivelse

MÅÅÅÅMS!! Jeg har lige lavet denne franske citrontærte 🍋🍋

Og nøøøj, den smager godt!! 🤩🤩

Hvem ville du forkæle med sådan en lækker, sprød og frisk tærte?! 😍😍

Ps: se snittet:

Lemon meringue pie

Jeg deler selvfølgelig opskriften, så I kan lave den derhjemme! Lækkert, ikke?! 😄😄


Lemon Meringue Pie / Fransk Citrontærte 🍋🍋🍋

Ingredienser
Mørdej
125 g Smør
225 g Mel
50 g Flormelis
1 knsp Salt
1 Æg (lille)
Citroncreme
150 g Sukker
2 1⁄2 dl Piskefløde
2 Æg
2 Æggeblommer
1⁄2 Vaniljestang
3⁄4 dl Citronsaft
1 1⁄2 tsk Maizena
Italiensk marengs
8 cl Vand
250 g Sukker
110 g æggehvider
Vejledning

Mørdej

Bland mel, flormelis og salt.

Smuldr smørret i melet.

Saml dejen hurtigt med ægget og stil på køl 30-45 minutter!

Rul dejen ud på meldrysset bord og tryk i tærteform Ø22-24!

Forbag/blindbag tærten i 12 minutter ved 200 grader, fjern fyld og bag yderligere 5 minutter ved 200 grader.
 

Citroncreme

Kom alle ingredienser op i en blender og blend i 10-15 sekunder.

Kør massen gennem en sigte og direkte ned i den letafkølede tærtedej.

Skru ovnen ned på 175 grader og bag tærte i cirka 20-25 minutter til massen er netop fast!

Tag ud og afkøl.
 

Italiensk marengs

Kog sukker og vand op til en sirup og kog op til 115 grader til en tyk sirup.

Pisk æggehviderne stive og tilsæt den brandvarme sirup i en tynd stråle, mens der fortsat piskes.

Pisk i 5-9 minutter, til marengsen er sej og lækker og let afkølet.

Kom i sprøjtepose med rund tylle, lav dutter på tærter, brænd med en bunsenbrænder og server! 🍋🍋🍋

God fornøjelse med det!!

Fransk citrontærte

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Om forfatteren
Profile picture for user MickiCheng
MickiCheng
Amatør
Bio
Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
1 t
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier