Langtidsstegte kartofler

Langtidsstegte kartofler

20 min
2 t
  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Der findes mange varianter af ovnstegte kartofler, men vores er lavet ved lav varme over lang tid. De smager dejligt og passer godt sammen med en steg eller rødt kød.
Om opskriften
Beskrivelse

Der findes mange varianter af ovnstegte kartofler, men vores er lavet ved lav varme over lang tid. De smager dejligt og passer godt sammen med en steg eller rødt kød.

Ingredienser
600 g Kartoffel
4 g Salt
2 spsk Olie
  Krydderier (Salt, peber og frisk rosmarin)
Vejledning

Start med at tænde ovnen 150 grader i almindelig ovn. 

Skrub kartoflerne og kog dem i 10 minutter i rigelig saltet vand. Lad rosmarinstilkene få 5 sekunder i vandet også.

Lad dem dampe af i minimum 10 minutter inden de skal videretilberedes i ovnen.

Find et ildfast fad og placer rosmarinstilkene, saltet og peberet der i og vend kartoflerne rundt i det.

Giv kartoflerne 1 time i ovnen og vende dem og giv dem en time mere.

Kartoflerne er nu bløde indeni og lækre sprøde uden på.

 

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier