
Opskrift på langtidsstegt cuvette af kalv
Har du en stegeso, der står og samler støv – eller har du bare altid haft lyst til at prøve den klassiske tilberedningsmåde? Så er det nu!
En stegeso er en genial opfindelse og næsten uundværlig, når du vil langtidsstege maden i ovnen.
Princippet bag stegesoen er simpelt: Et stort, dybt fad med låg, der holder væsken og dermed også aroma, saft og kraft inde i råvarerne i stedet for, at de fordamper ud i ovnen. Det gode ved stegesoen er, at du slipper for at røre en finger, når først maden er i ovnen, som sagt fordi låget sørger for, at al væsken forbliver i tæt kontakt med kødet.
I denne opskrift, har vi valgt at bruge en kalvecuvette, der kort er blevet brunet på panden før den kommer i stegesoen. Resultatet er et lækkert stykke kød, der er mørt og velsmagende, samt en skøn sauce.
Server retten med kartofler eller godt brød.

Langtidsstegt Cuvette af kalv
Ingredienser
- 1 kilogram Kalvecuvette
- Smør til bruning
- 1 stk. Knoldselleri
- 250 gram Champignon Brune
- 4 stk. Gulerødder
- 2 stk. Løg
- 1 bundt Rosmarin Frisk
- 1 bundt Timian Frisk
- Krydderier salt og peber
- 0.5 liter fond okse- eller kalvefond (kan evt. erstattes af rødvin eller øl).
- 1 deciliter Piskefløde
- Maizena eller mørk saucejævner
- Æbleeddike
- Krydderier salt og peber
- Sovsekulør
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 100 grader.
- Rids fedtlaget på kalvecuvetten og fjern senerne.
- Skyl krydderurterne grundigt - de skal ikke hakkes.
- Opvarm en pande med smør og brun kødet godt af på panden. Krydr med salt og peber.
- Placer kødet i en stegeso og tilsæt en halv liter fond/vand/vin/øl samt de hele stilke af timian og rosmarin.
- Sæt låget på stegesoen og giv kødet 2 timer i ovnen ved 100 grader.
- Skræl gulerødder og knoldselleri, pil løget og rens champignonerne.
- Skær alle grøntsager i mundrette stykker og kom dem i stegesoen, når de to timer er gået.
- Giv retten 2 timer mere, til alt er helt mørt.
- Tag kødet op og hold det varmt mens saucen laves.
- Si væsken fra stegesoen ned i en gryde. Bring den i kog og lad den koge lidt ind.
- Tilsæt piskefløde og smag til med æbleeddike, salt og peber.
- Jævn saucen med saucejævner eller maizena udrørt i lidt vand.
- Afslut med et par dråber sovsekulør, til du synes, saucen har den rette farve.
- Skær kødet ud - husk at skære på tværs af kødfibrene.
- Anret kød og grøntsager på et fad.
- Server med saucen samt brød, kartofler eller en salat.
- Skær stegen i tynde skiver.
- Maden er nu klar til servering.