Opskrift på langtidshævet brød med surdej
Denne opskrift er på langtidshævet, lyst brød med surdej. Skorpen er sprød og lækker samtidig med at brødet er sejt og dejligt.

Antal: Brød
Langtidshævet brød med surdej
Ingredienser
- 1 deciliter Surdej
- 5 deciliter Vand Vandet skal være koldt
- 1 spsk. Olie Til at smører skålen inden dejen skal hæve
- 1 spsk. Groft salt Uden top
- 800 gram Hvedemel
- 10 gram Gær
Sådan gør du
- Kom surdej, gær, salt og vand i en røreskål og rør det hele godt sammen. Rør melet i lidt ad gangen, så dejen ikke bliver tør. Man skal ikke undervurdere hvor meget vejret spiller ind, når der bages brød. Dejen skal kun lige slippe kanterne. Kom dejen i en ren skål smurt i smagsneutral olie og dæk skålen med en badehætte eller husholdningsfilm. Sæt skålen på køl natten over. Tag dejen ud af køleskabet og vend dejen ud på et meldrysset bord. Fold dejen ind under sig selv 4-6 gang indtil du står med en kugle. Sæt dejen til hævning på et stykke bagepapir i 2-3 timer under et rent viskestykke. Forvarm ovnen til 250 grader varmluft. Lad bagepladen varme op inde i ovnen. Løft forsigtig bagepapiret med brødet ind i den varme ovn, uden at brænde dig. Brug evt. en pizzaspade til hjælp. Når brødet er sæt i ovnen kast da 1 deciliter vand ind i bunden af ovnen, for at lave lidt damp. Pas på dampen ikke rammer dig. Bag brødet i 20-25 minutter. Tag brødet ud af ovnen og lad brødet køle af på en bagerist. Brødet får en hård skorpe og bliver luftigt og lækkert inden i.