Langtidsbagte tomater (semidried)

Langtidsbagte tomater (semidried)

2 min
4 t
1  glas
Profile picture for user Mette
Mette
✅Supernem og "idiotsikker" opskrift på hjemmelavede semidried tomater! ✅Det perfekte tilbehør til tapas, fisk og vegetarretter. ✅Genialt til "stop-madspild".
Om opskriften
Beskrivelse

Vi spiser rigtig mange vegetar- og fiskeretter herhjemme, og semidried tomater er en virkelig god måde at få umami.

De er også et godt tilbehør til tapas og charcuterie!

Når der er tilbud på cherrytomater, så er det bare om at slå til - på den her måde kan de nemlig holde sig længe!

Langtidsbagte tomater (semidried)

Ingredienser
250 g Cherrytomater
  Krydderurter (friske stængler)
  Groft salt
  Jomfruolivenolie
Vejledning
  1. Skyl cherrytomaterne og skær dem ud i kvarte.

  2. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

  3. Drys salt udover dem og læg friske de krydderurtestængler ovenpå. Jeg kan anbefale en blanding af rosmarin og timian. 3 - 4 stængler er nok.

  4. Sæt pladen i en 100 grader forvarmet ovn.

  5. Lad dem bage i cirka 4 timer. Kig herefter til dem og vurdér, om de skal have lidt længere. De skal stadig være lidt bløde.

  6. Tag tomaterne ud af ovnen, når du synes de er tilpas faste uden at være tørre.

  7. Læg dem over i en skoldet glas og fyld glasset med jomfruolivenolie, så tomaterne dækkes.

Langtidsbagte tomater (semidried)

Om forfatteren
Profile picture for user Mette
Mette
Bio
Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker😊
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier