Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Lammeskank

Fadls forlagfadlsforlag
 
27. marts 2019

Opskrift på lammeskank

Dejlig langtidstilberedt lammeskank, serveret med majroer og polenta. 

Vi har fået opskriften fra bogen: “Øl og mad“, hvor forfatterne siger følgende omkring opskriften:

“LAMMESKANK ER PERFEKT til simremad og passer rigtigt godt til weekenden, hvor man har lidt mere tid til at stå i køkkenet og kokkerere.”


Antal: 4 Portioner

Lammeskank

Forfatter: fadlsforlag
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 15 minutter

Ingredienser

LAMMESKANK

  • 4 stk. Lammeskanke Ferske
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 8 fed Hvidløg Skåret i kvarte
  • 2 stk. Løg Skåret i halve
  • 2 stk. Øl F.eks. Påskebryg
  • Estragon 10 stilke
  • 0.5 spsk. Peberkorn Sorte og hele
  • 0.5 spsk. Fennikelfrø Hele
  • Flagesalt
  • 1 liter Vand

TILBEHØR

  • 8 stk. Rødløg Små
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 50 gram Smør
  • Vand 0,5-1 dl
  • 0.5 deciliter Balsamico Hvid. Kan erstattes af vineddike
  • 8 stk. Majroer Små
  • 4 stk. Skorzonerrødder
  • Estragon 10 stilke. Frisk og hakket
  • 100 gram Polenta Gryn
  • 5 deciliter Øl Pilsner
  • 2.5 deciliter Mælk
  • 50 gram Parmesan Revet
  • 100 gram Creme Fraiche 18 %
  • Olivenolie 2-3 spsk.
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • 1 bunch Kørvel Hakket

Sådan gør du

Lammeskank

  • Brun lammeskanke på alle sider i olie i en stegegryde.
    Tag skankene op af gryden.
    Put hvidløg og løg i gryden, og lad det brune af i samme fedtstof.
    Tilsæt øl, lad det koge op.
    Tilsæt de resterende ingredienser, kom skankene tilbage i gryden.
    Lad det hele simre under låg i 1 time ved svag varme.
    Skankene er færdige, når kødet næsten falder af benene af sig selv.
    Tag skankene op af lagen, sigt den, og kog lagen ind i nogle minutter.
    Den kan evt. jævnes til en sauce med majsstivelse eller hvedemel.
     
    Mens skankene simrer, laves majroer og polenta:
     

Tilbehør

  • Put skrællede, men hele rødløg sammen med olivenolie, smør, vand og vineddike i en lille gryde, lad det simre under låg i 5 minutter.
    Skær majroer i både, og skræl skorzonerrødder, og skær dem i mindre stykker.
    Tilsæt majroer og rødderne i gryden, og lad det dampe sammen med løgene i yderligere 5-8 minutter.
    Tjek med spidsen af en kniv, om roerne er færdige, der må gerne være lidt bid i dem.
    Lige før servering vendes hakket estragon rundt i gryden.
     

Polenta

  • Til polentaen koges øl og mælk op med salt og peber.
    Under konstant piskning hældes polenta i den kogende væske.
    Skru ned, og lad det simre i 30 minutter.
    Det er vigtigt, der røres i polentaen næsten hele tiden, da den let sætter sig i gryden.
    Når den er kogt cremet, røres parmesan, creme fraiche og olivenolie i.
    Smag til med salt og peber.
    Lige inden servering røres kørvel i.
    Server polenta med grøntsager og lammeskank med sauce til.

Noter