Lammeschnitzler med flødekartofler

Lammeschnitzler med flødekartofler

20 min
1 t, 30 min
4  Personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
En dejlig hverdagsret med få ingredienser og masser af smag!Lammeschnitzler er et magert stykke kød, der har godt af et tilbehør som bløde, cremede flødekartofler.
Om opskriften
Beskrivelse

En dejlig hverdagsret med få ingredienser og masser af smag!

Lammeschnitzler er et magert stykke kød, der har godt af et tilbehør som bløde, cremede flødekartofler. Letkogte gulerødder er et nemt og hurtigt tilbehør til retten, som dog også vil være forrygende med en frisk salat som tilbehør. 

 

Ingredienser
4 Lammeschnitzler
  Olie (til stegning)
  Krydderier (salt og peber)
1500 g Kartofler
2 Løg
3 fed Hvidløg (kan undlades)
5 dl Piskefløde
2 1⁄2 dl Sødmælk
  Muskatnød (friskrevet)
  Krydderier (salt og peber)
500 g Gulerødder (skrællede og evt. skåret over på langs.)
Vejledning

Flødekartofler:

Skær skrællede kartofler og løg i tynde skiver - brug et mandolinjern.

Bland skivede kartofler og løg i et ildfast fad.

Krydr evt. med presset hvidløg, revet muskatnød samt salt og peber. Der skal en del salt og peber til, mere end du tror.

Tilsæt fløde og mælk. 

Bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 minutter.

Skru herefter ovnvarmen ned til 190 grader almindelig ovn og bag kartoflerne en time mere.

Tag flødekartoflerne ud af oven og lad dem stå og "sætte sig" i 5-10 minutter før servering.

Flødekartofler

Grillede lammeschnitzler

Lammeschnitzlerne tages ud af køleskabet cirka 30 minutter før, de skal grilles.

Drys kødet let med salt og lad dem stå og trække på køkkenbordet.

Pensl kødet med olie og drys dem med friskkværnet peber og evt. lidt ekstra salt. 

Grill kødet på en varm grill ved maksimal varme og på begge sider, til det har dannet en flot stegeskorpe.

Grill herefter kødet ved medium varme i 2 minutter på hver side.

Tag kødet af grillen og læg det på et fad eller en tallerken.

Lad de grillede lammeschnitzler hvile i 2 minutter under et klæde før servering.

Lammeschnitzler med flødekartofler

Servering:

Kog gulerødderne i letsaltet vand i cirka 7-10 min. alt efter størrelse. De må ikke få for meget, men skal kun koge, til de stadig er sprøde og lækre. 

Server de grillede lammeschnitzler med flødekartofler og letkogte gulerødder. 

Lammeschnitzler med flødekartofler

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier