x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Lammemørbrad

PER ASMUSSEN | 11. marts 2019

Lynstegt lammemørbrad er en lækker delikatesse. Det største problem er dog at lammets mørbrad er meget små, så de egner sig bedst til en forret, da man ellers skal købe en del af dem for at blive mæt.

Jeg foretrækker at de blot kysser en brændvarm pande eller grill og jeg deler min foretrukne måde at stege det på her. 


Lammemørbrad

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 2 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 4 stk. Lammemørbrad
  • Peber Fra kværn
  • Ghee Eller en blanding af smør og olie
  • Flagesalt

Sådan gør du

  • En af de vigtigste ting når man steger kød er ikke at tage det ud af køleskabet 2 minutter før det steges.
    Hvis man gør det, så er der er en stor sandsynlighed for at den store temperaturforskel der er på det kolde kød fra køleskabet og den varme pande, vil sænke pandens temperatur for meget, så man ikke opnår den ønskede varme på kødet. Med andre ord; kødet vil "koge" i stedet for at få en stegeskorpe.
    Derfor er det vigtigt at tage det ud af køleskabet 30 minutter før stegningen og lad det bare stå på køkkenbordet.
    Tør kødet godt af før det skal på panden, jeg bruger typisk køkkenrulle til det. 
    Krydr kødet med peber fra kværn og tryk din mørbrad lidt flade, så du "kun" har to sider der skal steges på. Hvis den er rund, så kræver det at du skal stege på fire sider og det er nærmest umuligt at lave stegeskorpe uden at gennemstege det.
     
    Tænd dine pande på maksimal varme. Hvis du "kun" har en teflonpande, så anbefaler jeg at du bruger en grill i stedet for - da de ikke kan tåle varmen. Hvis den ender på grillen, så er det en meget god ide at pensle kødet i olie, da det hjælper med hurtigt at få overført varmen til kødet.
     
    Jeg synes ikke at lam må gennemsteges, da bliver meget kedeligt hvis der ikke er farve tilbage.
    Mørbraden er den mest møre udskæring på lammet, så den kræver kun stegeskorpe og varme hele vejen igennem for at blive helt perfekt.
     
    Hvis du har ghee (smørolie), så er det (i min verden) at foretrække når man skal stege lammemørbrad.
    Kom kødet på panden og giv det 30 sekunder og vend det.
    Giv det 30 sekunder mere på den anden side og tag det af panden og lad det hvile i 1-2 minutter på en tallerken.
    Skær kødet i skrå, tynde skiver og kom en god flagesalt henover. 
    Velbekomme.
    Lammemørbrad

Noter

Kødet jeg brugte til denne opskrift kom fra et lam, der var krogmodnet i 60 dage.
Når man krogmodner, så er der mindre væske tilbage i kødet, så det er endnu vigtigere end ved normalt "vådmodnet" kød at det ikke er gennemstegt, da det har lettere ved at blive tørt.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.