Laksetatar med grønt og rørt rygeostcreme

Laksetatar med grønt og rørt rygeostcreme

15 min
15 min
3  personer
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Er du ikke til rå laks, kan du lave en laksetatar af røget laks - det smager mindst ligeså godt! I denne opskrift er der brugt ferskrøget laks, men du kan også  anvende fx kold- eller varmrøget laks.
Om opskriften
Beskrivelse

Er du ikke til rå laks, kan du lave en laksetatar af røget laks - det smager mindst ligeså godt! I denne opskrift er der brugt ferskrøget laks, men du kan også anvende fx kold- eller varmrøget laks. Opskriften er velegnet som forret, frokostret eller som en let middagsret. 

Ingredienser
250 g Laksefilet (ferskrøget )
1 spsk Dild (hakket)
1 spsk Persille (hakket)
1 1⁄2 tsk Citronsaft
1 tsk Citronskal (fintrevet)
1 spsk Kapers (finthakkede)
1 1⁄2 spsk Rødløg (finthakket)
2 tsk Olivenolie
  Salt
  Peber
3 spsk rygeost
2 spsk Creme Fraiche
  Citronsaft
1 Agurk
  rugbrødschips (knuste)
  salat (gerne friseésalat)
1⁄4 tsk Sennep (dijonsennep)
1⁄4 tsk Balsamico
1⁄2 tsk Olivenolie
Vejledning

Laksetatar:

Skær laksen i meget små tern. Rør laks og alle de øvrige ingredienser sammen i en skål. Smag tataren til - sørg især for, at der er nok salt, peber og citronsaft i.

Skyl og tør salatbladene. Bland sennep, balsamico, olivenolie, salt, peber, evt. citronsaft og honning/sukker til en dressing. Smag dressingen til - der må gerne være lidt "riv" i den. Vend salatbladene med dressingen. 

Skyl og skær agurken i tynde skiver og læg dem på tallerkenerne (se billedet). Anret tataren ovenpå agurkerne og top med salaten, en skefuld rygeostecreme og de knuste rugbrødschips.

 

Rygeostecreme:

Rør rygeost og cremefraiche sammen og smag til med salt, peber og citronsaft.  

 

Laksetatar

 

Laksetatar

Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier